10 креативни летни проекта, които може да направите с дървени палети

Идеи за градината и дома

4483

Идеите за направа на различни предмети и аксесоари с дървени палети не спират да ни изненадват. В духа на пролетното време и предстоящото лято, от BHG. com дават още предложения за направи си сам проекти, с които ще освежите дома, градината или терасата.

Пергола в градината

С перголата може да отделите интимни кътче в градината, което да оформите с мека мебел. За целта използвайте палета, на която внимателно извадете пироните, закачете за оградата или за скоби и боядисайте в желан от вас цвят.

Изкуство с палети

Това, че сте на двора, не означава, че не може да сложите своеобразна картина. Лесен начин да го направите е, като почистите и измиете няколко дъски от палети. След като изсъхнат, боядисайте и когато слоят боя е сух, напръскайте със спрей шаблон. Резултатът – много ефектна и цветна декорация за градината.

Стена акцент

С помощта на палети може да придадете рустик стил на дома си. Изберете такива с хубави здрави дъски и боядисайте в подходящ цвят, преди да закрепите за стената. По желание може да минете с безвреден лак.

Масичка за кафе

Страхотна идея за терасата или градината. Единственото, което трябва да направите е да почистите палетите и да боядисате с желания цвят. Подсилете краката с метални подложки. Подредете цветни столове около масичката и се насладете на хубавото време.

Аксесоар за масата

Ако имате палета, която не е в добро състояние, отделете поне една дъска, почистете я и ползвайте като аксесоар за масата. Подредете свещи или ваза с цветя.

Основа за легло

Подберете няколко палети според големината на леглото, което искате да направите, боядисайте в свеж цвят и сложете матрак. Таблата за леглото може да бъде също от палети, но в различен цвят за акцент.

Трапезарна маса

Палетите се предлагат в различни размери, което означава, че ако намерите по – големи, може да направите маса за трапезарията. Потърсете здрава основа, например А – образни рамки. Идея е да оставите малки отвори, в които да сложите саксии.

Помощна масичка за градината

Само с 2-3 палети може да направите такава маса, която ще ви бъде верен помощник в градината. Тя е идеална да държите на нея инструменти или да майсторите нещо.

Кош за компост

Ако имате свободно място в градината, отделете кът с помощта на палети, където да събирате листата. Така няма да се наложи да купувате съд за компост.

 

 

Сподели: