10 идеи, които ще помогнат да организирате тесния вътрешен двор

Превърнете го в стилно място за почивка

763

Ако живеете в къща или малка кооперация, знаете, че има една зона, между фасадата и оградата, която е доста тясна и неудобна. Обикновено това място е празно или се използва за съхраняване на излишни вещи. Защо да не промените обаче това? Превърнете  глухото пространство в малък оазис. А ако ви трябват идеи – ето няколко от Novate.

Перфектната къща за градинатаПредставете си какво е да се събуждате с тази гледка!

1. Бурна зеленина

Масички за кафе на двораДа пиеш кафето си на двора е удоволствие, което не всеки може да си позволи

За да превърнете една тясна зона в мини-гора, просто направете тясна пътека, например от чакъл и керемиди, и подредете саксии с дървета и буйни зелени растения от двете страни.

2. Хамак

Всяко пространство ще се промени, ако сложите обикновена дървена пергола с хамак. Така ще създадете и уединено място за отдих.

3. Легло от цветя

Малко цветя променят всичко. Посадете райграс и няма да има спомен от скучното пространство до къщата.

4. Стилно и модерно

Стилен тесен вътрешен двор в модерен стил, разделен на няколко зони с добре подрязана зелена морава и висока дървена платформа.

5. Летен душ

Вероятно не го забелязвате сега, но тясната платформа близо до къщата ви е идеалното място за изграждане на стилен летен душ. Искате да е по – екзотичен? Използвайте естествени материали: камък, чакъл и дърво.

6. Семпъл и елегантен

Тесен, но въпреки това много елегантен двор. В него няма излишни неща: извита пешеходна алея с настилка от тротоарни плочи, полукръгла пейка, много зеленина. Резултатът е уютно място, защитено от слънцето и потопено в зеленина.

7. Място за забавления

Тесен вътрешен двор, покрит с класически квадратни плочки, с изискани дървени мебели, барбекю и меко осветление. Той е идеалният пример за това, че дори и малката тясна зона може да се превърне в сърцето на дома.

9. Романтика

Вътрешният двор може да бъде и малко романтично кътче. Като този – с големи плочки, кръгла маса, обикновени столове и магическо осветление от гирлянди.

10. Място за творчество

За вас свободният парцел близо до къщата е твърде малък, но е огромен за малките ви деца. Направете голяма дъска за рисуване и ги оставете са разгърнат творчеството си.

Екстри за двораКрасиви проекти от градините на хора с големи възможности
Сподели: