Свежи идеи за тийнейджърската спалня

Всеки младеж ще я хареса

620

Тийнейджърите са и винаги ще бъдат малко непокорни и различни. Под влияние на музика, актьори или някоя знаменитост те имат свой собствен стил, който влияе на почти всеки аспект от техния живот. Това със сигурност може да бъде забелязано в дизайна на спалнята, който те избират.

Понякога може да разберете за характера, вкуса и мечтите на едно момче или момиче като просто погледнете спалнята му, защото обикновено тя е декорирана като израз на вътрешния му свят.

От своя страна родителите трябва да знаят, че когато обзавеждат стаята на тийнейджър, не трябва да мислят за нея като за спалнята, в която са те. За да сте сигурни, че избирате най- доброто за вашето пораснало дете, на първо място говорете с него, разберете какво иска, как си я представя, има ли нещо, което е задължително и с какво би направило компромис.

Защото спалнята има различно разбиране за тях, това е стаята, която им дава сигурност, мястото, където могат да бъдат сами, тяхното светилище. Ето защо ангажирането му в създаването на дизайна е много важно и те със сигурност ще са ви благодарни за това.

А ето и трите важни елемента, на които трябва да обърнете внимание:

Избирането на тема

Тъй като те се увличат от различни хобита, спортове, личности, помислете как да включиите тази тяхна страст. Това може да стане с декор китари на стената, с колекционерски фотоапарати или изрисувана врата с образа на любим артист.

Правилните цветове

Заложете на неутралната цветова гама в мебелите, а ако трябва да добавите цвят, нека това да е чрез аксесоари и елементи като килим, завеси, щори, стени.

Мебели

Тъй като тийнейджърите постоянно менят нуждите си, а задачите им растат с всеки изминал ден, помислете за много места за съхранение. Ако стаята е малка, бъдете креативни и планирайте мебели с двойно предназначение.

Мебелите са един от най-важните аспекти, а има и толкова много гъвкави решения. Именно това е нещо, което прави дизайна на спалнята им уникален.

Ето и още идеи за дизайна на тийнейджърската спалня.

Сподели: