Трикове за проектиране на детска стая в малко пространство

В очакване на новия член у дома

438

Има толкова много неща, които трябва да направите, когато бебето е на път. Не на последно място обаче е да организирате стаята му. Ако обитавате малко жилище, намирането на място за най-новия член на семейството може да бъде предизвикателство. От She Knows се обръщат за съвети към интериорния дизайнер Жан Браунхил, която дава  съвети как да извлечете максимума от малката детска стая.

1. Възползвайте се от естествената светлина

Естествената светлина помага да направите дори малки пространства да се усеща светло и широко. Ако мястото, което сте предвидили за бебето е по – тъмно и имате възможност, добавете прозорец, който да пропуска повече светлина.

2. Бъдете внимателни с вратите

Помислете за плъзгаща се или стъклена врата, която да се отваря широко. Това ще даде илюзия за повече свободно пространство, а освен ще имате по – добра визия към стаята, когато бебето спи.

3. Бъдете гъвкави с пространството

Създаването на многофункционална стая е пътят да усещате дома си по-голям. Помислете за плъзгащи се паравани или мебели. Така през деня стаята може да бъде хол, а вече, с падащо легло, да се превръща в стая за бебето.

4. Не се придържайте към оригиналния план

Понякога може да е трудно да преразгледате пространството в дома си, но ако започнете да мислите извън границите, лесно ще намерите неочакван потенциал. Помислете дали не може да комбинирате или слеете някои помещения и да освободите стая, която да бъде превърната в нова спалня.

5. Използвайте вертикално съхранение

Когато детската стая е малка, трябва да сте креативни с местата за съхранение. Един от най-добрите начини да се възползвате от пространството е да мислите вертикално. Например може да закачите релси, на които да сложите кошници за малки играчки или консумативи.

6. Изберете монохромна схема

За детската стая може да се изкуши да сложите ярки цветове, но това може да направи малко пространство да започне да се чувства претрупано. Вместо това, помислете за декорация с  неутрални светли цветове.

7. Не купувайте прекалено много неща

Бъдете реалисти за това, от колко неща се нуждае вашето бебе. Изкушаващо е да се заредите с играчки, но наистина ли бебето ще си играе с тях? Спестете място за най-важните неща и не претрупвайте стаята с излишни вещи.

За още актуални новини от Idei.bg последвайте страницата ни в Instagram

 

Сподели: