15 предложения за детската стая

Тук се играе, учи и лудува и много рядко е подредено. Затова и обзавеждането ...

2670

Цвят за всяко детеКогато имате две деца, които делят една стая, всяко иска да си има свои неща, това важи и за мебелите. Затова заложете на еднакви шкафчета, комоди и гаредробчета, но с различни цветове. Така няма да има сърдити.

Кутии за играчкиВажно правило за детската стая – колкото по- лесна система за подредба има, толкова събирането на играчките става по-бързо. Затова заложете на големи кутии – от дърво, пластмаса или текстил. Забравете за малките шкафчета. Така и нервите ви ще бъдат благодарни.

Мебели, които растат заедно с дететоПодобно на дрехите и обувките и мебелите в един момент стават малки за децата. Затова инвестирайте в мебели, които растат заедно с тях. Тяхната височина, широчина и приложение се променят. Така решавате проблема с ново обзавеждане за порасналите деца.

Модулни мебелиЗаложете на модулни дървени кутии, от които можете да създавате различни мебелни конфигурации. Така на детето никога няма да му омръзва разнообразието в стаята.

Пестете място с повдигнатия подДоста пренебрегвано място е повдигнатия под, но се оказва, че може да се превърне в истинска съкровищница за играчки и дребни аксесоари.

Мебели от естествено дърво

Най-лесният вариант е да купите лъскави мебели. За да продадете истински чар на стаята на детето, защо не измайсторите нещо сами. Използвайте необработено дърво, което може да оцветите. Най-добре включете и детето в направата.

Малки лед светлиниТе дават мека светлина в стаята, а ако детето се страхува от тъмнината може да ги оставяте през нощта. LED-Lichterketten spenden sanftes Licht für die Nacht

Черна стена – дъскаДайте поводи за повече творчески моменти за децата като пригодите една стена като черна дъска. Пред нея сложете маса за рисуване.

Класически детски мебелиИнвестицията в подобни мебели си заслужава, смятат експерти. Мебелите всъщност изглеждат много съвременно и са една дълготрайна инвестиция.

Дизайнерски рафт за книги на стената


Обикновено книжките стоят на етажерки или по шкафовете. Защо не заложите на една по- нестандартна картина- рафт за книжките. Така винаги ще са под ръка на малките любознайковци.

Високо леглоТо спестява място и носи радост. Ако имате две деца е решение за спането. Ако сте с едно дете, пространството под леглото може да стане страхотно място за игри.

Любимите цветове на стенитеПодчертайте индивидуалността на вашето дете с любимия му цвят. Боядисайте стената в лилаво, розово или жълто. Така детето ще се чувства щастливо в своята стая.

И гардеробите могат да растатС времето нуждите на детето се променят и малкото гардеробче може да се окаже недостатъчно. Изберете мебели, които може лесно да надградите в последствие.

Музикални мебелиМултифукнционални мебели имат и още едно приложение, да създават музика и да развиват въображението на децата. Табуретка – тарамбука или стени-перкусии, време е за концерт….

Една стая е хубава когато детето я харесваИ накрая. Розова стена или хамак. Дори да не харесвате този стил оставете детето да създаде свое кътче. Така то ще се чувства щастливо. Насърчавайте го да цени красивите неща, но оставете да говори и неговата индивидуалност.

Сподели: