Интериор за бременни

Леки корекции за по-голяма сигурност

698

По време на бременността всички жени са особено чувствителни. Макар състоянието да е временно, бъдещата майка трябва да се усеща комфортно. Безопасността, удобството, естетиката и хигиената са основни характеристики на жилището на бременната жена.

Кухнята, например, трябва да е максимално удобна. Колкото до банята - тоалетната чиния и ваната задължително трябва да блестят от чистота. За да създадете обстановка, която ще радва очите ви, в никакъв случай не е нужен основен ремонт. Работете върху детайлите!

Да организираме пространството у дома

Постарайте се да неутрализирате всички мебели с остри ъгли и контури. Избирайте маси и нощни шчафчета с овални форми, а за кухнята подберете гладък плод от изкуствен камък.

Препоръчително е временно да премахнете от интериора потенциално травмираща мебелировка – или пък да ги обезвредите. Сложете на острите ъгли гумени накрайници, смекчаващи ударите. Тези накрайници ще са ви от полза и след раждането на детето, когато прави първите си крачки и започне на тича насам-натам.

Лишете се от всички вещи, които имат свойството да събират прах. Така ще намалите риска от проява на алергия при вас и при детето. В този ред на мисли – откажете се от килимите, пътеките и т.н. Разбира се, един килим, събиращ прах е оправдан, когато повърхността под него е опасно хлъзгава.

Любимите вещи на бременната жена – списания, козметика и украшения, дръжте под ръка. Разположете ги на удобно място – не прекалено ниско, защото с напредването на бременността може да започнете да изпитвате болезнени усещания в кръста. Преместете ги на лавици със средна височина, така че да изключите излишното приклякане.

Бременните жени, според закона на природата, често се събуждат нощем. Затова на нощното шкафче си струва да поставите приятна нощна лампа и приятно четиво.

Сподели: