Интериор на стая за две момчета на различна възраст

Съвети за оформление, зониране, дизайн  

788

Да се направи дизайн на стаята на две момчета, които са с разлика във възрастта може да бъде истинско предизвикателство. Всяко едно от децата има право на организирано пространство, което да им позволява да растат и да се развиват, а това е невъзможно без компетентно зониране.

Детска стая за четири децаЛипсата на място вече не е извинение

Какви са особеностите при декорирането на стая за две момчета на различна възраст, може да разберете в следващите редове.

Характеристики на дизайна на стаята: какво трябва да имате предвид

Момче и момиче в една детска стаяВъзможно е!

Стаята на едно дете трябва да бъде отражение на неговия вътрешен свят и място за усамотение и развитие. Когато тази стая трябва да бъде споделена с по-голям или по-малък брат, дизайнът трябва да бъде избран внимателно според нуждите на всяко едно дете.

Помислете за няколко важни момента при разработването на дизайнерски проект:

- уникалността на характера на всяко от децата;

- светлината и изборът на цветовата схема;

- интериорна тема;

- разпределение за всяка зона за спане и работа, помещения за съхранение и игра;

- безопасност;

- ако разполагате с малка площ, помислете за закупуването на трансформиращи се мебели (легла, маси);

Особено внимание трябва да се обърне на интериора и цветовете. Той не трябва да бъде потискащ и тъмен. Освен това е важно да изберете тема, която няма да загуби своята актуалност след няколко години.

Независимо от възрастта всяко дете се нуждае от три основни области - зона са сън, зона за съхранение на вещите и зона за игра и / или работа.

Ако разполагате с повече пространство, можете да направите и спортен кът. Ако стаята е с високи тавани можете също да споделяте стаята не само в хоризонталната равнина, но и вертикално.

Нека разгледаме всяка зона поотделно.

Зона за сън

Разбира се, в една стая с площ по-малка от 12 метра е доста трудно да се монтира пълноценно място за почивка, така че си струва да обмислите опции с трансформиращи се мебели и  двуетажно легло.

Пространство за съхранение

В зависимост от размера на стаята, може да използвате или 2 отделни гардероба, или един голям за двамата. В допълнение към гардероба, може да обмислите и възможността да съхранявате неща под леглото, на рафтове или в скрин.

Работна и / или игрална зона

Всяка стая има нужда от място за игра и място за работа. Децата ще могат да играят на едно място, но за учене е необходимо да се оборудва отделна зона.

Спортен кът

Дали ще има място за спортна зона, зависи от мятото, с което разполагате и от това какви места за спане ще изберете и под каква форма ще бъде работната зона. За шведската стена можете да изберете един от ъглите на стаята или цялата стена.

Акцент върху цвета

Не прекалявайте с тъмните нюанси, избягвайте изобилието от червен, син, виолетов и черен цвят. Използвайте ги за акцент.

Всичко трябва да се комбинира: декорацията, мебелите и текстила.

Декорация в стаята за момчета

Практичността и безопасността трябва да са над красотата - това е правилото, което трябва да се спазва за всяка детска стая.

Стените

Най-икономичният материал са обикновените тапети, но ако не искате да правите ремонти на всеки няколко години, изберете лесно миещи се повърхности. Ако минимализмът е избран като основен стил за стаята, някои от стените могат да бъдат с ламинат или MDF панели.

Подът

Ламинатът или килимът са най-практичните материали за подови настилки в детската стая.

Таван

Най-икономичното решение е бял матов таван. Що се отнася до осветлението, то трябва да е достатъчно, за да може всеки ъгъл в стаята да бъде осветен.

Мебели

Мебелите за детска стая трябва да отговарят на определени изисквания:

- безопасност: екологично чисти материали, които не отделят вредни вещества в атмосферата;

- сила и надеждност;

- липса на остри ъгли, необработена дървесина, пукнатини, които могат да доведат до наранявания.

Ако решавите да отделите за всяко дете малък собствен кът, не е задължително да изграждате стационарни прегради, достатъчно е да разделите стаята с помощта на рафт или шкаф, но имайте предвид , че всяка зона трябва да има приблизително еднакво количество дневна светлина.

Дизайнът на детска или тийнейджърска стая винаги пленява със своето разнообразие и цветове. Вижте няколко идеи за интериори, създадени специално за момчета.

 

Как да направим мечтаната детска стаяПредлагаме ви няколко съвета как да го постигнете
Сподели: