Идеи за съхранение в детската стая

За да бъде подредено и чисто

601

Организацията на детската стая е едно от най – трудните неща, които стоят пред всеки родител. Шансът да съберете всички налични играчки, книжки и рисунки е почти нулев, но с помощта на няколко хитри идеи може да постигнете някакъв ред и да създадете приветлива стая.

На първо място започнете изберете многофункционални мебели, които ще спестят място. Така например пейката може да има и място за багаж, а пространството под леглото използвайте за кутии за играчки или спално бельо.

За гардеробите изберете комбинация от релса за висящи дрехи и рафтове. Не забравяйте и чекмеджета, за да увеличите мястото за съхранение.

Не се хвърляйте да купувате цветни мебели, защото децата често менят вкуса си. Заложете на неутрални цветове, а ако искате цвят, нека дойде от аксесоари и спално бельо или декоративни възглавници.

Важно условие е да сложите стелажи или библиотека. Така лесно ще подредите любими играчки или книжки. Тесните бели рафтове или ъгловата библиотека са идеални за малката стая и могат да бъдат поставени в ъгъла. 

За да насърчите децата да подредят играчките си, помислете за място, което да е забавно. Това означава шкаф във формата на къща, кош, който е като някакво животинче, цветна ракла….

Прост и лесен проект е да ушиете текстилни торбички и да ги персонализирате с монограм, така че децата да знаят коя торбичка е тяхната.

Ето и още няколко идеи за съхранение в детската стая:

Дървени кутии под леглото

Стена с открити рафтове

Тесен висок рафт зад вратата

Малка метална количка за аксесоарите

Кутии с надписи

Висяща кошница

Торбичка с лика на детето

Използвайте пълноценно ъгъла

Малък рафт за любимите играчки

 

Сподели: