6 съвета за декориране на споделените пространства

Най-накрая можете да забравите за съперничеството между братя и сестри  

396

Споделянето на една стая винаги е трудно - особено когато трябва да разделите детската стая между момче и момиче. Всеки си има свой собствен стил, свои предпочитания и желание да се наложи неговия любим цвят. И никой не желае да прави компромис. Това поставя родителите често в ситуация да наклонят везните в полза на единия, за да няма противоречи. Но има и друго решение – създайте неутрален, различен стил, който да се хареса и на двете страни.

Как да стане това? Ето няколко съвета от Real Living.

Купете големи мебели заедно. Това означава легла, гардероб, скрин, диван. Изберете стил, който да се харесва и на двете деца.

Идете да пазарувате заедно, като предварително се разберете, че всеки трябва да направи компромис и да не налага собствения си стил – без тръшкане и сърдене.

Позволете на всеки да избере по нещо малко, което да му се хареса. Това може да е възглавница, одеяло или дребен аксесоар, който няма да наруши общата визия на стаята.

Заложете на неутрални стени. Ако трябва да добавяте цвят, нека той да дойде от бельото например. Ако имате момче и момиче, изберете светло лилаво за момичето и пастелно синьо за момчето, например.

Намалете колекциите. Ако момичето иска да покаже всички кукли, а момчето – количките, няма как да разширите стаята. Затова позволете да изложат само част от тях, а след време да ги сменят.

Отделете им лична зона. Това може да бъде рафт, малко шкафче или кош, но нека всеки знае, че това е собственото му пространство и може да прави с него каквото пожелае. Може да помислите и за вариант за комбинация на цветове на килима под леглата.

 

Сподели: