Детска стая за момче: 3 въпроса и решения

Детска стая за момче: 3 въпроса и решения

Родителите искат само най-доброто за децата си. Но какво по-важно от това да обзаведете детската стая така, че детството да бъде весело и спокойно? Това е мястото, където дететето ще прекара първите си съзнателни години, ще започне да расте и да се учи, така че е необходимо да се подходи към тази задача с отговорност. А това може да стане чрез решаване на три основни въпроса.

1. Кой стил да изберете

 

Първо трябва да прецените всички предпочитания на детето. Въпреки че интересите на децата се променят бързо, разберете към какво наистина гравитира вашият син и след това декорирайте стаята според възрастта му.

Много груба грешка е да се създаде унисекс интериор, който би бил подходящ за момиче. Едно момче в стаята си трябва да се чувства като растящ мъж, трябва да е негова територия, светла, с контрастни цветове, с момчешки интереси, така че да се разкрие творческата му енергия и тогава то ще бъде палаво и весело.

 

Страхотен вариант ще бъде темата за спорта. Морските и "супергеройски" теми са също много подходящи за малки мечтатели. Като декорирате стая в стила на пътешественик или млад изследовател, може да тласнете сина си към науката. Ако решите на автомобилна тема, вземете легло във формата на кола.

2. Как да зонирате стая

По принцип детската стая може да бъде разделена на няколко основни зони.

1. Зона за отдих. Компактен разтегателен диван или удобно легло е незаменим атрибут на всяка детска стая. Ако има две момчета, двуетажно легло ще бъде добре дошло.

2. Съхранение. В зависимост от размера на детската стая можете да изберете шкафове или рафтове (например за книги). Стенните рафтове също са добра идея и са подходящи за колекции от играчки и фигурки, снимки и различни ученически пособия.

3. Учебна зона. Тя трябва да е добре осветена както през деня, така и вечер. Идеално място за поставяне на бюро би било място близо до прозореца, но във всеки случай е необходимо да се осигури допълнително осветление под формата на настолна лампа.

4. Зона за игра. Какво е детството без игри и забавления?! Тук ще намерят своето място конзола, спортно оборудване, шведска стена, въже, играчки и други предмети за свободното време. Но детето трябва да разбере, че не трябва да прекарва цялото време тук. Можете да отделите зоната за игра от останалите, например, като използвате цвят или тапет.

 

3. Какво да търсите при закупуване на мебели

За момче най-добрият вариант ще бъде компактната многофункционална мебел, която може да се трансформира, като по този начин се освобождава повече място за различни маневри. Можете дори да използвате подвижно легло. Освен това всички мебели трябва да бъдат издръжливи, безопасни и екологични. Вградените гардероби, рафтове и чекмеджета в леглото и масата също ще ви позволят да създадете повече свободно пространство в детската стая.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...