Тийнейджърска стая: основни правила

Тийнейджърска стая: основни правила

Децата ни растат и това, от което вчера се радваха, днес може изобщо да не им хареса и да предизвикат отхвърляне. Затова „тийнейджърският дизайн“ изисква специално внимание.

Каква е разликата между дизайна на тийнейджърска стая и детска стая, който беше толкова сладък и актуален преди няколко години? Всеки ден децата са все по-откъснати от родителите си и със сигурност да го вземем предвид при планирането на ремонт в една тийнейджърска стая.

Ето седем прости правила, които да ви помогнат да преминете през този труден преход и за двама ви.

Цвят на мебелите 
Идеални цветове за вградени мебели са бяло, сиво или избелено дърво. Те са абсолютно неутрални и се комбинират с всички останали цветове, подходящи за всеки стил и визуално не натоварват интериора.

Цветна палитра
Нека основната цветова палитра също бъде неутрална: бяло, бежово, сиво, приглушени нюанси на индиго и земя в акценти, а черно и дърво - само в детайлите. Тийнейджърите обичат да персонализират стаята за себе си. Скоро ще има много от техните лични любими вещици и аксесоари и ако добавим активен цвят към декорацията, тогава или няма да позволим на детето да персонализира стаята, или ще изглежда много скучна.

Осветление
Най-широката сфера на дейност е проектиране на осветление. В условията на прости облицовки и пъстри аксесоари, контурите на светлината ще направят интериора особено интересен. Използвайте скрити LED ленти, струнни светлини, подова лампа, стенни аплици, RGB LED (с избор на цвят на осветлението), превключвател за димер и др. Така тийнейджърът ще има възможност да контролира атмосферата в стаята чрез разширени опции за осветление.

Мебели 
В стаята на тийнейджър е по-добре да се оборудват затворени системи за съхранение: колкото повече има, толкова по-лесно ще бъде да се поддържа ред. Отворените рафтове създават визуален хаос и усещане за безпорядък. Мецанини, тавански легла, ниши и всякакви первази на прозорците за мечти са само добре дошли. През този период тийнейджърът открива себе си и вътрешния си свят и е страхотно, когато има лично уютно пространство за четене, мислене и себепознание.

Стил
По-добре да се даде предпочитание на модерните интериорни стилове. Разгледайте по-отблизо скандинавския стил, минимализма и съвременността.

Основно правило - оставете го сам да избере!

Поверете избора на тийнейджъра, така той ще стане автор на своето лично пространство и ще придобие безценен опит, чувствайки се отговорен за решенията си за първи път в живота си. Нека изберат поне основните артикули на оборудването за стаята си.За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...