5 начина да увеличите мястото в малката детска стая

Трикове за подредено и уютно място за малките  

1714

Стаята на децата ви не е просто място за спане. Това е и тяхното специално кътче, където могат да играят и учат. Ето защо предвид всички тези функции, е от съществено значение тази част на къщата да бъде поддържана чиста, организирана и безопасна.

Ако разполагате с ограничено място за детска стая, с няколко хитри решения за съхранение може да спестите място, за да се възползвате максимално от пространството. Ето пет лесни идеи, които ще ви вдъхновяват.

Помислете за легло на два етажа

Тези легла са страхотно решение за спестяване на място. Трябва да вземете обаче някои мерки за безопасност, за да предотвратите злополуки! Поставете двуетажно легло в ъгъла на стаята, така че да има стена от едната страна.

Подредете играчките вертикално

Сложете рафт в неизползваното пространство над вратата, за да съхранявате някои от детските играчки или вещи. Можете също така да използвате празното вертикално пространство до леглото, за да инсталирате рафтове за книги, играчки и снимки.

Разтегателен диван

Направете удобно място, на което вашите деца да седят, а когато идват техни приятели на гости да разпънете леглото и да имате допълнително място.

Създайте стена акцент

Превърнете едната обикновена стена в акцент. Сложете стикери за стена, които лесно се махат или закачете бяла дъска за рисуване.

Място за съхранение под леглото

Чудите се къде можете да държите допълнителни чаршафи и завивки? Използвайте пространството под леглото. Подредете ги в пластмасови кутии или контейнери. Мястото може да използвате и за съхранение на обувки, детски играчки или принадлежности за рисуване. 

Сподели: