Идеи за декорация на детската стая

Когато детето расте и стаята се променя  

708

Детето вече е голямо и цветната стая, в която досега то играеше, забавляваше се и твореше трябва да се промени. Днес децата са завладени от технологиите, търсят нещо ново и различно. Те не искат да имат като стаята на своите съученици, а да бъдат модерни, интересни и по – впечатляващи.

Ако и пред вас стои дилемата как да обзаведете стаята на подрастващото дете, вижте някои от тенденциите в дизайна на тяхната стая.

Забравете за легла, оформени като гигантски миди или състезателни автомобили. Днес обзавеждането е по – скоро като продължение на стила, който властва в дома, с по – изчистени и неутрални форми и цветове.

Ако доскоро бялото беше цвета, на който повечето родители залагаха, за да създадат неутрална схема, сега сивото е актуалния цвят. Той се комбинира чудесно с всички цветове и внася драматизъм в помещението, но без да се натрапва или да „тежи“.

В случай, че търсите определен стил за детската стая, заложете на скандинавския. Монохромните цветове, дървото и текстурите са перфектни за всяка стая, без значение дали е на момче или момиче.

Говорейки за неутрални схеми обаче, не означава, че пренебрегваме цветовете. Ментово зелено или тревисто зелено, пастелно синьо, прасковено или жълто са идеален избор, дори и в стаята да съжителстват две деца от различен пол и на различна възраст.

Що се отнася до мебелите, акцентът пада върху леглото. То трябва да предлага място както за почивка и сън, така и за забавления. Решение е двуетажно легло или голямо повдигнато легло с място за игра или учене отдолу.

Помислете за палатки, завеси, пуфове и табуретки, с които да внесете интересен елемент в стаята.

Създаването на зона за учене трябва да бъде съпроводена и с мисълта за много места за съхранение, интересни по вид дизайнерски рафтове, на които да подредят своите книги. 

Не на последно място, сложете плетени кошници или кутии, в които да съхранявате от играчки до дрехи.

 

Сподели: