25+ идеи за детска стая за момичета

Как да я направите удобна и модерна  

443

Подобно на нашите дни, дните на нашите деца започват и завършват в спалнята. Всяко от тях прекарва много време там и затова трябва да се подреди и обзаведе внимателно и с мисъл за обитателите.

11 страхотни тавана за детската стаяЦветно и интересно

И за деца, и за възрастни, спалнята е синоним на релаксация, почивка и място за презареждане. За децата тя е и творческо вдъхновение, стаята, в която учат, посрещат приятелите си. Ето защо тя трябва да отразява личността ми, да носи настроение и да говори за неговия стил.

Днес ще ви покажем идеи за момичешки стаи. Те са красиви, удобни, вдъхновяващи и от всяка една може да заимствате идеи, а защо не и да я пресъздадете у дома си.

Най-пищните детски стаиРазкош като за кралско бебе

Когато планирате стаята, обърнете внимание на цветовете, защото могат да увеличат пространството визуално и да го направят просторно, но и да имат обратен ефект.

Ако заложите на неподходящи нюанси, стаята ще изглежда непривлекателна и дори може да повлияе на настроението на момичето ви.

 

Спалните на момичетата за тийнейджъри са специално място. Темата за принцесата от приказката вече не е актуална. Младите момичета имат различни нужди, затова говорете с нея, за да ги разберете. Какво ли харесват сега?  Цветя, пеперуди и звезди, може би.

Модната тема е абсолютно актуална и гореща. Филми и музика – определено, да!

Ако се колебаете откъде да започнете, помислете за свежите цветове на стената или тапети.  Можете да изрисувате стените в интересни цветове или да оставите момичето си да избере тапети и цветова палитра.

Заложете на пастелни нюанси на червено, оранжево и лилаво.

Стенните стикери винаги са страхотна идея, тъй като поставянето и премахването им от стените е доста лесно и могат да се променят по всяко време.

Един от най-важните елементи в стаята за тийнейджъри е пространството за съхранение. От дрехите до книгите, тийнейджърите имат много неща, които са важни за тях и винаги казват, че се нуждаят от повече пространство.

Тук на помощ идват дизайнерските кутии и отворените рафтове. Не забравяйте да планирате и  голям гардероб.

 Уверете се, че има достатъчно място за учене. Дори и малко бюро разрешава проблема, стига да е добре осветено.

Не се страхувайте да използвате различни модели и текстури. Те придават усещане за пространство и уют в дизайна на спалнята на момичето. Чрез цветове може да създадете различни зони в спалнята. Например, работната зона трябва да бъде доминирана от нюанси на зелено, докато зоната за релакс може да бъде декорирана в спокойни тонове като бледо синьо, бежово или меко розово. Уверете се, че различните зони създават подходяща атмосфера за всяка дейност и не развалят общия стил на стаята.

Снимки: Deavita.net

 

5 детски стаи от къщи на звездиКъде спят децата на Джесика Алба, Гуинет Полтроу, Уил Смит
Сподели: