12 страхотни идеи за детския кът

Пълно щастие за малките  

1137

Всяко дете мечтае да има уникална, различна, цветна и забавна детска стая. Светът на малките е изпълнен с игри и всеки ден за тях е едно малко приключение, с което те откриват чудесата на света. Затова е важно когато планираме тяхната стая да я направим така, че да стимулира въображението и фантазиите им, да им помага да се учат, но същевременно да дава спокойствие, сигурност и уют.

С помощта на меките тонове лесно ще придадете много топло и комфортно излъчване, а с аксесоарите ще добавите личен стил и индивидуалност. Кътът за игра пък ще бъде онова място, в което те ще се почувстват специални.

Предлагаме ви няколко уникални детски стаи, с които всяко дете ще бъде щастливо. Вижте ги и се вдъхновете за промяна и във вашия дом.

Палатка

Всяко дете мечтае да изживее страшно приключение. Направете палатка в средата на стаята, където то да се скрие, но същевременно ще бъде достатъчно близо, за да чуе когато вечерята е готова.

Легла – скривалища

Ако имате две или повече деца, но разполагате с малко място, пренесете приключението в леглото. Като тази стая, в която с помощта на пердета, родителите са направили скривалища.

Място за гимнастика

Децата са пълни с енергия и затова превърнете стаята им в място, на което да я изразходват. Като тази майка, която пресъздава гимнастически салон с висящи от тавана халки. Вариант е да сложите стена за катерене, а ако имате повече място, защо не и мини батут.

Тайна стая

Тази идея е подходяща за апартаменти тип лофт или за жилище с високи тавани. Направете малък отвор – врата, през който децата да влизат в стаята - ниша и да се крият.

Сцена

Ако детето ви обича да изнася представление, да пее или свири на някакъв инструмент, направете му сцена. Сложете пердета паравани и се пригответе за шоу.

Висящи легла

Много деца и малка стая, която трябва да бъде и забавна? Няма проблем, нека се почувстват като в летен лагер с подобни висящи дървени легла.

Пиратски кораб

Още една идея за легло – детски кът. С този пиратски кораб малкият капитан ще бъде готов за приключения.

Хамак

Супер идея за всяка стая. Закачете хамак в ъгъла, в който детето да почива или чете. Може да помислите и за стол – хамак, който също би стоял много ефектно.

Приказен свят

Този кът за принцеси е мечта за всяко момиче. С помощта на винилов стикер може да декорирате стената. Мебелите и аксесоарите са въпрос на въображение и желание на принцесата.

Нарисувай ми….

Какво обичат да правят децата най-много, а родите полудяват само при мисълта за него? Точно така, да рисуват по стените. Вместо да треперите дали току – що боядисаната стена няма да бъде изцапана с бои, просто оставете една черна стена, на която децата да рисуват с разамах. 

Сподели: