10 идеи за подредена детска стая

Научете детето на ред и чистота с тези лесни трикове  

2366

Кошнички за малките играчки

Ако детето оставя всякакви малки играчки из цялата къща, погрижете се за тях като го снабдите с малки кошнички. Нека знае, че една е за плюшените играчки, една за камиончетат, а друга за моливите, например.

Място за книгите

Оформете малък кът, в който детето да държи своите книги. За целта може да използвате стара щайга или рафтове на подходяща височина.

Закачалките

Те са много полезни и удобни, защото може да ги монтирате на височината на детето, нека там да сържи раницата, чанта с играчки или чадъра.

Чекмедже за учениците

Ако имате по – дълбоко чекмедже, сложете два органайзера един над друг. Така всички малки веща ще са по местата им.

Етикети

Децата има купища играчки -  конструктори, плюшени животни, пъзели, кукли. Често и ние не знаем кое къде е. затова използвайте кутии, които надпиешете и подредете. Така всичко ще е на мястото си и няма да го търсите между всички играчки.

Органайзер за стена

Особено полезен е той ако имате ученик. Така всичко най-необходимо ще е пред погледа. Организирайте и място за малките вещи като ключове, очила, портмоне.

Място за творчество

Ако детето ви обича да твори, организирайте му шкаф, който е само за творческите предмети - пластелин, пастели, бои, конци….Оформете кът с красиви кутии и буркани.

Кошница за изкуство

Ако нямате място за подобен творчески шкаф, направете кошница, която да събира всичко необходимо.

Организирайте гардероба

Децата са много разхвърляни и винаги забравят кое, къде е. Хитър начин да им покажете вещите е с подобни кутии, на които са нарисувани дрехите.

Подредени чекмеджета

С помощта на органайзер за чекмеджета там няма да цари хаос, а всяко нещо ще е на мястото си.

 

 

Сподели: