Ремонтът на малката баня и как да се възползвате от нея

Вземете максимума от наличното пространство    

351

Различни и гъвкави възможности, правилно подбрани плочки и аксесоари. Това са част от тайните, които може да приложите, ако планирате нова или правите ремонт на вашата баня. С малко повече въображение, по – леки материали и минималистичен вид на мебелите, и най – малкото пространство ще придобие нови измерения.

Дизайн на малка баня: 7 златни правила Намерете най-доброто решение за компактното помещение

Ето няколко идеи за това, как да се възползвате от малкия размер на банята и да я превърнете в красива и удобна алтернатива на голямото помещение.

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

1. Мислете като експерт

10 удобни решения за малка баняПрактични идеи за всяко помещение  

Архитектурно и визуално, най-добре е малката баня да се усеща отворена. Изберете минимализма като водещ стил и заложете на семпли и изчистени плот, аксесоари, по – малки и компактни мебели, по възможност без крака.

2. Мебели на стената

Модулните мебели, монтирани на стена, остават предпочитани за съхранение, благодарение на безгрижния си и опростен вид. Предлагат се в оформен диапазон от височини, ширини и дълбочини, което означава, че можете да създадете мебели, които са най-подходящи за вашето пространство. Ще намерите широка гама от цветове, от меки нюанси до силни смели тонове.

3. Тапет

Един от най-добрите начини за прикриете малка баня е да създадете интерес като сложите поразителен тапет. Изберете модел, направен специално за бани, за да издържи  на влагата и топлината.

4. Инвестирайте в свободностоящи и многофункционални мебели

Ограниченият размер не трябва да оказва влияние върху творческия ви дух. Ако банята ви е много малка, обмислете използването на свободностоящи мебели, които можете да преместите в определен момент.

5. Излъжете окото с плочки

Количеството пространство, което имате, и това, което очите възприемат, не е непременно едно и също нещо. Играйте с границите на възприятието чрез облицовка на страната на ваната и стената с един и същ материал. Така границата между тях се слива и помещението няма да изглежда накъсано. Успешен трик е да използвате едни и същи плочки на пода и по стените. 

6. Инвестирайте във висока етажерка

Изберете свободностояща мебел, за да имате достатъчно място за вещите, но и да позволява разместване, ако е необходимо.

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...
Сподели: