Ремонт в банята: 8 дизайнерски трика

Малките детайли, които правят разликата  

666

Банята не е най-просторната стая, но в нея трябва да намерим място за козметика, принадлежности за почистване, но и за необходими детайли, за които дори не се сещаме в процеса на планиране – водопроводи, вентилационни отвори, тръби…

Дизайн на малка баня: 7 златни правила Намерете най-доброто решение за компактното помещение

Как да съчетаем естетиката и функционалността, без да навредим на използваемата площ и външния вид, вижте в следващите идеи и съвети.

Тръби

10 удобни решения за малка баняПрактични идеи за всяко помещение  

Водопроводни тръби могат да заемат доста място и  не са най – красивата гледка. С помощта на гипсокартон обаче може да ги прикриете и да не разваляте интериора. Ако правите ремонт, попитайте дали може да се вградят в стената.

Водомер

Постарайте се да осигурите лесен достъп до водомера и щранговите тръби. Ако те са вградени в стената, помислете за отвор, който да се слива с цвета на плочките.

Бойлери/ лири

Ако не сте с ТЕЦ, няма как да не сложите бойлер в банята. Ако тя е малка по – размер, изберете по – компактен модел или такъв с хоризонтално закачане, който може да качите високо на стената. В случай, че разполагате и с лира, сложете я далече от "мокрите" зони.

Отваряне на вратите

В малките бани помислете внимателно за местоположението на вратите и чекмеджетата. Те трябва да се отварят удобно и да не пречат.

 

Осветление

Трябва да имате светлини на няколко места в банята, така че стаята да не изглежда мрачна. Тяло на тавана ще бъде основното осветление, а странични ленти или малки лампи са удобни за всички, които правят грима си тук.

Компактна форма

Ваната обикновено заема доста пространство. Вместо това е по-добре да се постави душ кабина или ъглов параван, с който ще спестите място.

Съхранение

Ако има много малки неща, които трябва сложите в банята, затова използвайте всяко свободно място. Това може да е шкаф под мивката, рафт над вратата, ниша зад тоалетната. Изберете огледални или отразяващи повърхности, за да разширите визулано помещението.

Довършителни материали

В малки бани, е по-добре да се даде предимство на светли и не много големи плочки. Хоризонталните модели ще разширят пространството, а вертикалните ще го удължат.

За да изглежда стаята по-интересна, можете да направите пода тъмен. Мозайка в стил СПА ще добави визуален интерес.

5 идеи за малката баняАко не сте от щастливците, разполагащи с голяма баня, следващите пет идеи ще ви бъдат от полза
Сподели: