Как обзаведете баня според последните тенденции

Геометрия и естетика са в основата

436

Банята е мястото, където започваме и завършваме деня си. Ето защо външният й вид може да зададе настроение за целия ден и е много важно да изберете най-подходящия интериорен вариант. А това ще стане най-лесно, ако следвате съвременните тенденции.

Някой се напи и направи тази баня Това е една голяма стая, като цялото пространство не се характеризира с приятен мирис

Тенденция 1. Геометрия

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

На първо място, можете да обърнете внимание на принципа на геометричност. Например, ако инсталирате керамични плочки под ъгъл от 45 градуса спрямо стените, пространството визуално ще стане по-широко. Тази комбинация също така прави стаята да изглежда по-висока.

Важно е също в стаята да има повече отразяващи повърхности. Например огледалата придават на помещението усещане за безкрайно пространство.

Друг съвет: използвайте контрастни цветове за подови и стенни плочки. Тази техника ще създаде ефект на по-просторна стая с високи стени. Решението е подходящо както за малки, така и за големи бани. В този случай е по-добре да изберете универсална вана, която може да бъде монтирана на стена или ъглова, но с връзка като за свободно стоящи такива.

Тенденция 2. Самостоятелни вани

Сега на мода са свободно стоящите вани, които се различават от обичайните по това, че канализацията отива не в стената, а в пода. Такива дизайни изглеждат по-естетически приятни и перфектно допълват интериорния дизайн.

Тенденция 3. Необичайна форма на ваната

В допълнение към класическите самостоятелни вани, производителите предлагат и модели с необичайни форми. Ако пространството позволява, можете да изберете точно такава опция. За разлика от конвенционалната вградена вана, модел с нестандартна форма ще се превърне в акцент в стаята.

Тенденция 4. Забележителна мивка

В допълнение към банята, трябва правилно да изберете мивката. Ако се фокусирате върху съвременните тенденции, тя също трябва да е със строга и ясна форма и с монтаж от стената.

 

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята
Сподели: