Фън шуй в банята

И защо трябва да има позитивна енергия и там  

2680

От фън шуй гледна точка баните имат лоша репутация, тъй като се смята, че те отвеждат и изхвърлят положителната енергия. Това е така, защото „Чи“ или положителната енергия е представена от вода, която обикновено изтича в канала. Но когато е проектирана правилно, банята може да се превърне в луксозно, подобно на спа бягство, което поддържа релаксация и подмладява духа.

Фън шуй идеи за кухнятаТя е сред най-активните помещения в дома ни

Ето как да направите баня, която да отговаря на принципите на древното учение.

1. Местоположение, местоположение, местоположение

Фън шуй за детската стаяНяколко стъпки, които ще обградят детето с позитивна енергия и здраве

На първо място, няма значение дали вашата баня е огромна или малка. Но местоположението има значение, нещо, което трябва да имате предвид, ако започвате баня от нулата.

Тъй като на нея обикновено се гледа като на „отрицателно“ пространство, не бива да се поставя в „сърцето“ или центъра на вашето жилище. Тя не трябва да е обърната към кухнята, тъй като представлява богатство и слава - тези вибрации може да се влеят във вашата баня и да изчезнат. Същото мислене важи и за спалнята, което означава здраве и семейство.

 

2. Дръжте я затворена

Затвореният капак на тоалетната може да попречи на част от Чи да слезе в канализацията. Затворената врата също може да предотврати изливането на положителни вибрации.

 

3. Точните материали

В банята с фън шуй се концентрира върху материали, които подсилват „земния елемент“. Заложете на мрамор и кварц за мивки и плотове, керамични плочки, стъкло и камък, за да укрепят естествената атмосфера.

 

4. Вдъхновени от природата нюанси

Земният елемент може да бъде внесен допълнително в банята чрез избор на цвят, като меки теракота, светложълти или светлокафяви тонове.

5. Растения

Растенията са страхотни за балансиране на енергията във ваната и за поглъщане на излишната вода. Те също пречистват въздуха във всяка стая, а орхидеите са най-предпочитаните.

6. Поддържайте я светла и ярка

Уверете се, че вашата баня е светла и свежа. Може да добавите димер за превключване, за да регулирате осветлението, ако банята няма прозорец и ароматизатор.

 

7. Хубави аромати

Подобно на всяко светилище за нас самите, в банята с фън шуй можете да създадете релаксираща атмосфера чрез свещи и етерични масла. Ароматерапията винаги е страхотна идея в банята за засилване на усещането ни за благополучие и пречистване на въздуха. Лавандулата, лайката и розата са добър избор.

Свещите също са опция.

 

8. Огледала

Огледалото е от съществено значение за банята, но представлява водната стихия, от която в банята вече има твърде много. Затова закачете кръгло огледало -  кръгли форми означават металния елемент, представящ положителните качества на силата и решителността.

Най-добрите имоти според фън шуй Фън шуй (от вятър и вода) е древно китайско изкуство за хармонизиране на енергията Ци, което оказва влияние върху здравето, щастието и успеха
Сподели: