7 неща, които не трябва да съхранявате в банята

Там не винаги има място за всичко

441

Свикнали сме да държим в банята какви ли не вещи, които са ни от първа необходимост там. Но замисляли ли сте се, че не винаги това е най-подходящото за тях място? Ще се изнанадате колко много от обичайните за това помещение неща, всъщност нямат работа там.

Баня в небесносиньоНюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил

1. Бръсначи

Обикновено те са изработени от стомана, което гарантира тяхната трайност. Но тъй като банята е много влажна, има опасност те да ръждясат бързо и да загубят остротата си. Затова ги дръжте в шкаф, далече от водата.

Баня от дърво Не сме свикнали да виждаме дървото в банята – но и това би могло да стане

2. Кърпи

Ясно е, че имате нужда от кърпи в банята. Но за съжаление влагата води до по – лесното натрупване на микроби и бактерии в тях. Затова не дръжте резервни кърпи там, а само тези, които използвате сега.

3. Лекарства

Съхранението им може да причини загуба на лечебните им свойства и дори да ги развали поради количеството влага и топлина. Лекарствата губят част от своята ефективност и дори изтичат по-рано, отколкото би трябвало, когато се съхраняват във влажни и горещи условия.

 

4. Бижута

Това, което е много вероятно да се случи е, че металът, от който са изработени бижутата (злато или сребро), лесно може да почернее. Бижутата трябва да се съхраняват на сухо място, далеч от вода и влага.

5. Парфюми

Колкото и практично да е да съхранявате парфюма си точно там, не е добра идея. Още веднъж, това е заради влагата и резките промени в температурата, което може да доведе до това, любимият ни парфюм загуби част от аромата си.

 

6. Почистващи продукти

Според експерти влажността и промените в температурата могат да окажат влияние върху свойствата на почистващите продукти.

 

7. Допълнителни ролки тоалетна хартия

Банята е място, което микробите обичат по много причини, така че съхраняването на тоалетната хартия там, особено ако е близо до тоалетната, може потенциално да доведе до натрупването им там.

Оригинални решения за съхранения на колелото у домаРеални примери от реални домове  
Сподели: