Как да спестите място в малката баня: 8 идеи

Най-добрите трикове, които ще решат проблема с липсата на място  

1252

Не се отчайвайте, ако имате малка баня. Следващите идеи ще ви помогнат да погледнете от друг ъгъл на пространството и да го използвате разумно.

Топ 10 съвременни дизайни за баняПочерпете идеи

Баня в европейски стил

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

В домове може да видите много малки бани, в които душът е разположена почти над тоалетната и канализацията е в центъра на помещението.

Това решение ще ви помогне да спестите място. И ако напълно отворена баня е неприятна за вас, използвайте завеса за душ.

Тоалетна за стена

Тя е по-малка от обикновената тоалетна чиния и поради това, че е фиксирана, помещението изглежда по – голямо, а почистването на пода е по – лесно.

Компактен душ

Малък душ или просто стъклен плъзгащ се параван могат да бъдат добра алтернатива в банята.

Огледало с рафтове

Обикновено огледало с рафтове вътре може успешно да замени малък шкаф. Той не само освобождава ценното пространство, но и ви позволява да изберете по-тясна мивка и да спестите място.

Кръгла мивка

Правоъгълните мивки с остри ъгли изглеждат модерни и стилни, но в случай на малка баня е по-добре да изберете модел с кръгла форма.

Мивка без пиедестал

Мивки, които са прикрепени директно към стената, обикновено имат по-компактен размер от тези, които са с пиедестали и шкафове, и лесно се вписват в малкото пространство.

Удобна стелажна система

Стените в банята могат ефективно да се използват за съхранение на кърпи и аксесоари. Ако е възможно, дори на етапа на проектиране, помислете за ниша в банята.

Ако няма възможност ниши, обикновени рафтове, разположени в ъглите или на свободна стена, ще ви помогнат да съхранявате необходимите неща в банята.

Ярки цветове

За да се отклони вниманието от малкия размер на банята заложете на ярки детайли: мивка в необичаен цвят, огледала с неправилна форма или цветен дизайн като цяло.

Идеи за необичайни промени в банятаВижте някои от най-изобретателните и креативни идеи за баня, които ще превърнат помещението в истинска мечта
Сподели: