Как да изберем перфектната мивка за баня

Как да изберем перфектната мивка за баня

Мивката в банята вече изпълнява не само хигиенична функция, но е и една от опорните точки при създаването на интериора й. Разнообразието от форми, цветове, видове монтаж и дизайн прави избора на мивка вълнуващ и творчески процес. Ето как да изберете модерна мивка, която ще бъде едновременно практична и естетична.

Най-добрите идеи за малка мивка в банята

Малката баня дава възможност за предизвикателства при дизайна. Трябва да бъде по-внимателни как да оползотворите всек...

07/11/2016

Първата и очевидна разлика между мивките е тяхната форма. Появяват се все повече и повече оригинални варианти, но има неизменни фаворити, които не губят позиции в продължение на много години, само леко се адаптират към новите тенденции.

Овалните мивки са предпочитани в класическия интериор.  Визуалното впечатление зависи от материала и нюансите на външния вид. Такива мивки могат да бъдат вградени в плота на шкафа или инсталирани отгоре. Овалната мивка за плот не е в непосредствена близост до стената и изисква доста голяма повърхност.

Мивка на стойка или с шкаф: каква да изберем?

Ако ви предстои да правите или ремонтирате банята, най – вероятно пред вас стои дилемата за мивката – дал...

03/12/2018

Кръгла мивка

Кръглата мивка изглежда необичайно и стилно. Те обикновено са по-дълбоки, често се изработват от стъкло, камък и порцелан - хармоничната форма подчертава текстурата на материала. За дълбоките мивки е необходимо да изберете правилната височина на смесителя, за да избегнете силни пръски.

Полукръгла мивка

Класика е полукръгла мивка, долепена до стената с правата си страна. Този модел се предлага в различни размери, което го прави универсален както за просторни, така и за много компактни бани. Полукръглата мивка е познат и удобен вариант за малки бани.

 

Квадратна мивка

Квадратната мивка ще поддържа по-официални форми на мебелите и минималистични облицовки в интериора на банята. За да изгладите малко геометрията, изберете модели със заоблени ъгли. Квадратната форма на мивката е ефектно подкрепена от геометрията на мебелите и огледалото.

Правоъгълна мивка

Правоъгълните корита не са толкова разпространени, колкото овалните, но са по-модерни. В същото време изборът на размер, дълбочина и дизайн е много широк, което ви позволява да изберете мивка както за ретро, така и за високотехнологични интериори. Правоъгълната мивка може да има както строги, така и ретро очертания.

Мивки с нестандартни форми

Нестандартните видове мивки уверено се вписват в обществените интериори, а дизайнерите не се уморяват да модифицират вече познати модели и да измислят нови. Например, овалните модели са извити, което им придава асиметрична форма или по-грациозни очертания.

Когато избирате вида на мивката, трябва да се съсредоточите върху цялостния дизайн на банята, формата на мебелите и водопроводните тела, декоративните детайли. Тогава мивката няма да се превърне в извънземен обект в обмислена обстановка.

 Източник снимки:
pexels.com
pixabay.com
freepik.com
unsplash.com

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...