Мивка на стойка или с шкаф: каква да изберем?

Мивка на стойка или с шкаф: каква да изберем?

Ако ви предстои да правите или ремонтирате банята, най – вероятно пред вас стои дилемата за мивката – дали да бъде свободно стояща, на стойка или да бъде вградена в шкаф. Обикновено отговорът е въпрос не толкова на стил, колкото  на пространството, с което разполагате. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да направите най – добрия за вас избор.

Мивка на стойка

 

Този тип мивка обикновено се състои от две части: мивката, пиедестал или стойката, обикновено керамични. Изберете подобен тип, ако:

Вашата баня е малка.

Те са добър избор за малката баня, защото не е необходимо да се инсталират върху шкаф, което освобождава подовата площ. Пропорцията е ключова и при избора на правилната поставка за пиедестал. Изберете модел според дизайна и стила на банята, така че да бъде пропорционален.

Трябва да съобразите поставянето

Имайте предвид, че поставянето на мивката на стойка изисква известни умения. Самата мивка трябва да се закрепи на стената. ако не сте сигурни, че ще може да се справите, се обърнете към специалист, който ще ви помогне. Важно е да съобразите и тръбите, които минават отдолу са влизат точно с пиедестала.

Нямате много принадлежности

Ако смятате, че може държите вещите си под контрол, няма проблем да сложите подобна мивка. Изберете подходящия размер, за да може все пак да сложите основните неща като поставка за сапун, четка и паста за зъби.

Мивка с шкаф под нея

Подобна мивка е много по-просторна и има много компоненти: плот от мрамор или естествен камък, междинен плот/ открит рафт под нея и основен шкаф. Тази мивка е подходяща за вас, ако:

Банята има достатъчно пространство.

За подобен модел мивка трябва да имате достатъчно пространство, за да бъдат инсталирани. Ако все пак разполагате с по – тясно пространство, може да направите шкаф по поръчка, за да се събере.

Искате лесна инсталация.

За разлика от горния модел, при този няма нужда да сте толкова стриктни, за да скриете тръбите, те просто отиват под шкафа.

Трябва ви площ за тоалетни принадлежности, санитарни продукти, продукти за почистване

Тези мивки са подходящи за семейната баня. Благодарение на големия плот, тук може да разположите всички ваши тоалетни принадлежности и грим, а шкафът събира тоалетна хартия, почистващи продукти, кърпи.  

И все пак, на който и от двата модела да се спрете, всичко е въпрос на разположение и оформление на банята. И на това, тя да отговаря на вашите нужди и комфорт.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...