Дизайн за малката баня

Дизайн за малката баня

Успешният дизайн на малка баня започва с правилната ергономичност. В края на краищата не е достатъчно да подредите красиво мебелите в стаята, трябва да я направите възможно най-удобна и безопасна за човек.

10 свежи идеи за банята

Ако искате да обновите банята си, почерпете идеи от следващите 10 снимки: Стъклени лавици Уникална подова настилк...

27/12/2015


1. Не поставяйте мебели от край до край
Имайте предвид, че трябва да има минимум 75 см между всяко водопроводно оборудване, както и между оборудването и стена или врата .
Експертите казват, че между тоалетната и бидето трябва да останат 35 до 45 см . Ако оставите по-голямо разстояние между тези обекти, неудобството няма да закъснее.

Как да превърнем малката баня в голяма

Голямата баня е основен приоритет в списъка на всички, търсещи дом. Все пак не всеки може да си позволи достатъчно пр...

04/12/2015

2. Изчислете височината на умивалника, като вземете предвид височината на жителите
Височината, на която трябва да бъде купата на мивката, варира от 80 до 100 см. В идеалния случай 90 см , ако, разбира се, ваната се използва от хора със среден ръст. Ако вашият апартамент (къща) няма детска баня, погрижете се за малко столче, така че децата да могат да се мият спокойно.

3. Оставете място пред мивката
Не трябва да инсталирате мивката в тясно кътче: разстоянието от ръба до стената или шкафа трябва да бъде най-малко 55 см. Трябва обаче да има достатъчно място, така че човек, когато мие лицето си и мие зъбите си, да не опира лактите си в стените.

4. Изберете просторна душ кабина
В противен случай при миене ще опрете лактите си в стените. Размерът на тавата трябва да бъде най-малко 75 на 75 см и това е при условие, че хората със средно телосложение ще вземат душ. В идеалния случай зоната за душ или душ кабината трябва да бъде най-малко 90 на 90 cm.

5. Не се тъпчете в тоалетната
Що се отнася до тоалетната, трябва да има поне 35–45 см вдясно и вляво от нея - независимо дали има стени или други съоръжения. Оставете поне 50 см свободно пространство пред тоалетната.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...