Как да направите малката банята лека и ефирна

Как да направите малката  банята лека и ефирна

 Независимо дали става въпрос за единствената баня във вашия апартамент или за втора такава, малката баня може да бъде като клаустрофобична пещера. За щастие интериорните дизайнери ни дават различни идеи за това, как да превърнем всяко пространство в светло и прохладно пространство и как да го отворим, за да се отразява светлината в тези често срещани проблемни пространства.

10 свежи идеи за банята

Ако искате да обновите банята си, почерпете идеи от следващите 10 снимки: Стъклени лавици Уникална подова настилк...

27/12/2015

Изберете цвят с едра шарка и неутрален фон

По-тъмните цветове абсорбират светлината, а по-светлите я отразяват. Един от начините да се възползвате от цялата налична светлина е да заложите на светли стени. Това обаче не означава, че сте ограничени само до бяло.

5 идеи за малката баня

Малко са щастливците, които могат да поберат в банята си душ кабина, вана и всички шкафове, от които имат нужда, за д...

02/01/2016

Ключът е да изберете цвят в неутрален кремав фон. Ако банята е с тапети, заложете на модел, който да разширява пространството.

Поставете завесата за душ под тавана

Подобно на завесите в хола, сложете завесите на душа високо, до тавана. Изборът на светъл цвят ще помогне да внесете повече светлина в баня без прозорци.

 Използвайте прозрачни акрилни държачи за кърпи вместо метал

За малката баня сложете прозрачни закачалки за кърпи за баня и ръце. Тъй като те висят около или точно под нивото на очите, акрилът ще стои визуално по-леко от метала.

Премахнете обемистата мивка

Замяната на мивката с плаващ модел е идеални решение, ако имате малка баня. Тя заема по – малко пространство и създава усещане за лекота.

Изберете високо огледало, което да отразява светлината и пространството

Огледалото може да направи чудеса за разширяване на пространството. Можете също така да извлечете още повече ползи от голямо огледало със стратегическо разположение на светлината.

Съхранявайте тоалетните си принадлежности далеч от погледа

Ярко оцветените бутилки с лосиони и отвари могат да добавят бъркотия към визията на една малка баня. Огледало с рафт е чудесна опция и осигурява онова скрито пространство за допълнителни неща, от което всеки се нуждае. 

Източник снимки:
pexels.com
pixabay.com
freepik.com
unsplash.com

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...