Грешки, които правим при избора на плочки

Те са чудесни за всяка стая, но внимавайте за някои детайли  

963

Когато планираме ремонт и трябва да сложим плочки, първото нещо, за което мислим обикновено е десенът на плочката. Освен това обаче трябва да планираме големината, формата, покритието - мат или гланц. Разбира се, съобразяваме и това, дали е за стената или за пода, дали е за открито или закрито пространство…Изобщо изборът на плочки съвсем не е лесна задача, но незнайно защо доста хора подхождат лекомислено към нея.

3 лесни начина за блестящи плочкиС правилните грижи ще имате винаги чисти плочки

От HomesToLove споделят някои доста често срещани грешки, които хората допускат при ремонта и как да ги избегнем.

И не забравяйте, че видът и усещането на плочките във всеки дом могат да бъдат наистина трансформиращи и да превърнат всяко място в невероятно пространство.

20 идеи за плочките в банятаРазличен стил и излъчване  

Не купуват достатъчно количество плочки

Свършването на плочките и след това суетенето да намерите още такива може да бъде абсолютен кошмар! Това може да забави проекта, да оскъпи работата и да доведе до промени в първоначалните планове. Затова се уверете, че сте изчислили всичко точно преди да започнете. А още по – добре е да купите повече, за да имате резерва. Имайте предвид, че цветовете на плочките могат да варират от партида до партида или дори да се спре производството им, ако да определена сезонна колекция. Добро правило е да купите около 15% повече, отколкото смятате, че ще използвате.

Не мислите за цялостното проектиране

От самосебе си се разбира, че ако къщата ви е предимно вдъхновена от скандинавското бяло, тогава тъмната, мрачна индустриална атмосфера в банята може да изглежда неуместна. Плочките трябва винаги да се избират по отношение на цялостната схема на декора. Уверете се, че другите елементи на банята, като например осветителните тела и фитинги, ще паснат добре и с плочките. Вземете под внимание цветовете на плотовете, шкафове и боядисаните повърхности.

Не мислите за размера на плочката

Направете живота по-лесен и изберете размер на плочките и модел на оформление, който съответства на квадратурата на различните стаи. Големите плочки може да са модерни днес, но те не винаги са най – добрият избор. Мислете за всяка стая индивидуално и не се увличайте по модерни течения и тенденции, защото те са доста трудни за смяна и промяна.

Купувате много различни видове плочки за една стая

Слагането на едни и същи видове плочки в една стая може да бъде малко скучно, но твърде много вариации ще предизвикат визуален хаос! Експертите съветват да се ограничите до не повече от три варианта на стая.

За стените на банята, по-големите плочки са добър избор, тъй като ще трябват по-малко фуги, което ги прави по-лесни за почистване. По-малките плочки, като шестоъгълни, мозаечни и мозайкови плочки, работят добре за стените и нишите.

Забравяте за изискванията за поддръжка

Докато много разновидности на плочките са лесни за почистване, някои видове от естествен камък като мрамор и варовик изискват по – внимателно третиране , което е важно съображение преди закупуването. Ако зоната е по – натоварена и се цапа лесно, изберете модел, който се поддържа по – лесно.

Как с керамични плочки да преобразим домаГранитогресът се наложи като алтернатива на скъпите подови настилки
Сподели: