Да придадем стил на малката баня

Зашеметяващи идеи само на няколко квадрата

1505

Малка баня е проблем, познат на много хора. Но като че повечето го приемат и смятат, че ограниченото пространство е почти невъзможно да стане стилно и удобно. Въпреки това, съвременните дизайнери не са съгласни и с многообразието на проекти доказват, че и най – малката баня може да се превърне в забележително и красиво помещение.

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята

1. Използвайте ъглите

 

Идеи за необичайни промени в банятаВижте някои от най-изобретателните и креативни идеи за баня, които ще превърнат помещението в истинска мечта

Най-често мивката или тоалетната чиния в баните се поставя на стената според стандартната схема, а ъглите винаги остават празни. Въпреки това, ако използвате поне един ъгъл, поставяйки там, например тоалетна, границите на пространството ще се променят драстично.

2. Компактност

Ако харесвате ред и комфорт, се откажете от излишъците в декорирането и обзавеждането на банята. Заложете на модерни и  минималистични мебели и тъмни стени. Това е всичко, от което се нуждаете, за да създадете удобство в малката тоалетна.

3. Черно и бяло

Белият цвят е идеален за малки пространства, но за мнозина е твърде скучен. В този случай можете да играете на контрасти като декорирате едната стена и пода с черни плочки, а останалите стени в класическо бяло.

4. Изцяло бяло

Тази малка баня е отличен пример за дизайн в изцяло бял цвят. За да избегнете скуката, обърнете внимание на малките ярки детайли.

5. Блясък и шик

Тоалетните в повечето апартаменти са доста скучни и монотонни. Въпреки това, ако подходите към този въпрос творчески, можете да създадете нещо наистина стилно.

6. Акцентна стена

Ключов детайл от тази баня, декорирана в неутрални бежови тонове, е стената, украсена с широки панели с изображения на цветя.

7. Керамични плочки

С помощта на керамични плочки с различни форми, размери и цветове можете да постигнете невероятни резултати. Във вътрешността на тази баня са използвани бели тухлени плочки и големи черни шестоъгълни плочки. Друг забележим детайл на този интериор са рафтове, изработени от масивно дърво.

8. Магията на кръга

 

В интериора на тази малка баня доминират кръглите форми. Използването на такива форми помага за замъгляване на границите и визуално увеличава пространството.

9. Декор

Интересен интериор в неутрални цветове, основният детайл на който е гръб с активни мотиви и детайли от светло дърво. Именно тези малки акценти създават интерес в това малко пространство.

10. Ясни граници

Стилна баня, в която няма нищо излишно, само усещане за чистота и ред, което е постигнато с помощта на комбинация от плочки, внимателно проектирани мебели и санитарен фаянс.

Черна баня ли?Черното е не особено популярен цвят за баня, но традициите трябва да бъдат нарушавани
Сподели: