3 лесни начина за блестящи плочки

3 лесни начина за блестящи плочки

Плочките допринасят за цялостния вид на дома повече отколкото предполагате. Много домакини избират керамичните плочки, защото освен, че изглеждат стилно, са здрави, лесни за поддръжка и пасват с обзавеждането на помещението. С времето обаче те натрупват доста замърсявания, които често не виждаме. Предлагаме ви няколко лесни стъпки, с които  да почистите плочките у дома, за да бъдат те винаги чисти и блестящи.

Базова и всекидневна поддръжка

Тъй като плочките са гладки, твърдите частици мръсотия личат особено много по тях. Затова почиствайте редовно с прахосмукачка, така ще избегнете и образуването на драскотини по повърхността им. При петна от кал, мазнина, мръсовтия, почистете с препарат и мек парцал.

Нашият съвет: Когато започнете да чистите, уверете се, че водата в кофата е чиста, защото мръсната вода, оставя следи.

Дълбоко почистване

Ако не разполагате или не искате да използвате препарати, може да почистите плочките с лимонов сок или бял оцет. Освен това тези естествени средства щадят околната среда, но и спестяват от бюджета ви.

Почистете внимателно фугите

Това може да е малко досадна и бавна работа, но ефектът след това е гарантиран.

Нашият съвет: Започнете почистването по дължина на стената, така ще бъдете сигурни, че няма да пропуснете някоя плочка. Вижте видеото за най-ефикасно почистване - https://www.youtube.com/watch?v=eNCyUatjUyY

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...