3 лесни начина за блестящи плочки

С правилните грижи ще имате винаги чисти плочки

4995

Плочките допринасят за цялостния вид на дома повече отколкото предполагате. Много домакини избират керамичните плочки, защото освен, че изглеждат стилно, са здрави, лесни за поддръжка и пасват с обзавеждането на помещението. С времето обаче те натрупват доста замърсявания, които често не виждаме. Предлагаме ви няколко лесни стъпки, с които  да почистите плочките у дома, за да бъдат те винаги чисти и блестящи.

Базова и всекидневна поддръжка

Тъй като плочките са гладки, твърдите частици мръсотия личат особено много по тях. Затова почиствайте редовно с прахосмукачка, така ще избегнете и образуването на драскотини по повърхността им. При петна от кал, мазнина, мръсовтия, почистете с препарат и мек парцал.

Нашият съвет: Когато започнете да чистите, уверете се, че водата в кофата е чиста, защото мръсната вода, оставя следи.

Дълбоко почистване

Ако не разполагате или не искате да използвате препарати, може да почистите плочките с лимонов сок или бял оцет. Освен това тези естествени средства щадят околната среда, но и спестяват от бюджета ви.

Почистете внимателно фугите

Това може да е малко досадна и бавна работа, но ефектът след това е гарантиран.

Нашият съвет: Започнете почистването по дължина на стената, така ще бъдете сигурни, че няма да пропуснете някоя плочка. Вижте видеото за най-ефикасно почистване - https://www.youtube.com/watch?v=eNCyUatjUyY

Сподели: