Често срещани грешки при почистването на банята, които всеки прави

Често срещани грешки при почистването на банята, които всеки прави

Почистването на банята е измамно нещо: поради малката площ изглежда, че процесът ще бъде бърз, но всъщност подреждането на нещата отнема толкова време, колкото спалнята или хола. В същото време тук настава хаос многократно по-бързо от другите стаи. Как да оптимизираме процеса и да го направим по-ефективен? Не правете тези често срещани грешки

Не бършете прах

И изглежда логично: как може да се натрупа на място, където постоянно се излива вода? Всъщност в банята няма по-малко прах, отколкото в други стаи - и това става забележимо още на втория ден след общото почистване. За да продължите свежия вид на вашата баня, започнете почистването, като почистите всички повърхности от прах.

Не премахвате мазнините

Стереотипите също работят тук: ако е мазнина, тогава е само в кухнята. В банята обаче има в изобилие, защото сапунът и шампоаните се правят на мастна основа. Техните остатъци след всяко измиване се утаяват върху мивката, а ръждата и праха полепват по тази "основа". Така че добавете препарата за премахване на мазнини, който използвате в кухнята за печката към арсенала си от препарати.

Почиствате на стайна температура

Факт е, че почистващите препарати на основата на алкали действат много по-бързо и по-ефективно върху нагретите повърхности. Затова подгответе стаята за почистване: напълнете мивката с гореща вода или включете отопление. Процесът ще бъде по-бърз!

 

Не изчаквате препаратът да действа

Тук всичко е очевидно: препаратът се нуждае от време, за да действа. Но без да забелязваме ставаме жертви на маркетинга – вярваме, че вълшебната течност действа за секунди и дава мигновен ефект. Не е изненадващо, че без да задържим времето, не виждаме добър резултат.

Не сменяте гъбите с месеци

За разлика от кухненските, гъбите за баня не се цапат в мазнина, не миришат и изглеждат добре дълго време. Това обаче не означава, че върху тях не се натрупват бактерии и замърсявания. Друга грешка, свързана с гъбата, е използването на една и съща както за мивката във ваната, така и за тоалетната: това може да доведе до кръстосано замърсяване и разпространение на бактерии в цялата баня.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...