Бюджетни идеи за довършителни работи в кухнята и банята

С най-скромен бюджет  

431

Ако кухнята или банята изискват спешен ремонт, но нямате финансова възможност за това, не се отчайвайте. Има начини да свършите цялата работа и сами, без да се налага да отделяме голям бюджет за това.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома Обмислете много внимателни какво целите и следвайте плана си

Тук не говорим за дейности, свързани с ВиК или електричеството. За тях е по – добре да се доверите на специалистите. Но малките козметични работи са нещо, което може да реализирате и сами.

Ремонт на кухня

Нискобюджетни декорации за всяка стаяКрасивата декорация може да не струва и стотинка  

За да направите икономичен ремонт, не е задължително да сменяте мебели или уреди (освен ако не са в безнадеждно състояние). Ако трябва да освежите дограмата, може да я изолирате и пребоядисате.

Падналите или напукани плочки, които са около зоната за готвене, е добре да бъдат сменени, а фугите, обновени. Помислете дали да не ложите контрастни фуги (например бяла плочка с тъмно сива фуга). Това ще промени коренно вида на стаята.  

Ако газовата или електрическа печка е загубила свежестта си, но работи, не я изхвърляйте, а просто боядисайте повредената повърхност с термоустойчив емайл.

Хладилник, който е излязъл от мода, но е в добро работно състояние, може просто да бъде пребоядисан с автомобилна боя, както и да добавите шарки, рисунки, стикери.След като реставрирате старите домакински уреди, прозорци, врати, изберете цвета на стените, тавана и пода. Най-бюджетният материал за декорация е латекс, акрил и емулсионно мастило. Избирайки хармонични цветове, кухнята ще ви зарадва дълги години напред.

Икономичен ремонт на баня

Реално ремонтът на банята е доста скъпо начинание. Ако все пак има нужда от малко освежаване обаче, може да смените мивката, душа, аксесоарите.

И тук може да приложите варианта с контрастните фуги. Така ще освежите, без да сменяте плочките.

В случай, че има плочки, които са напукани или счупени и не може да се заменят, опитайте да комбинирате с PVC панели, боя на стените или водоустойчиви стикери, които да прикрият пукнатината.

На пода може да сложите влагоустойчив килим, а за повече колорит сложете цветни кърпи.

Нискобюджетни идеи, с които домът ви ще има луксозно излъчванеДом като за милиони  
Сподели: