5 неща, които вашата баня заслужава

Как да подготвите помещението, ако очаквате гости  

348

Въпреки че двойните мивки и двойните душове стават все по-популярно, банята с остава онова интимно и лично място, до което рядко допускаме някой. Но когато имаме гости, няма как да ги спрем да използват помещението. Освен това е доказано, че банята е сред помещенията, които правят впечатление и предизвикват емоции в посетителите.

11 изобретения за баня, от които не знаехте, че имате нуждаНо веднъж щом ги пробвате няма да можете без тях

Ето кои са малките неща, които да направите, за да придадете на банята си вид, за който посетителите ви ще ви завидят.

Скрийте тоалетните принадлежности

Съвременната баня – лукс, блясък и просторБаните са едни от най-луксозните помещения в дома днес

Погледнете към плота! Има ли по него шишенца с козметика, лосиони и кремове? Затова, на първо място скрийте тези неща. Това със сигурност ще подобри вида на помещението.

Контрол на миризмите

Банята може да бъде най-миризливото помещение в къщата, а за разлика от кухнята, излъчваните миризми рядко са приятни. Затова се уверете, че проветрявате редовно, запалете ароматна свещ или направете безвреден освежител за въздух.

Бяло, бяло, бяло

Надали ще направите добро впечатление, ако закачите кърпа, която е леко посивяла. Дори да знаете, че я е напълно чиста, няма да се приеме добре от посетителите ви. Затова сменяйте кърпите когато забележите петна и инвестирайте в снежнобели такива.

Почиствайте ежедневно

Ключът за поддържането на една баня в момента е ежедневното почистване. Една лесна рутина е да забърсвате огледалото и мивката ежедневно, да минавате по плота и да оставяте да се проветри. Веднъж месечно правете по – голямо почистване.

Добавете завършващи щрихи

Малките детайли могат да добавят усещане за стил и атмосфера. Това означава да покажете малко зеленина (саксия със сукуленти), да сложите букет или малка кошничка с камъни и миди. Това прави банята особено приветлива и придава неповторим чар.

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята
Сподели: