Какво ще бъде модерно в банята през 2020 година

Пастелни акценти, смели модели и ретро елементи  

5096

Сега е това време на годината, в което все по-често започваме да се замисляме за края на сезона, за обновления у дома, за нови и модерни тенденции, които да внесем. И ако планирате да направите ремонт на банята, може би вече се питате какво да изберете. От HomesToLove се обръщат за съвет към интериорен дизайнер, който разкрива кои ще са тенденциите в това помещение за следващата година.

10 свежи идеи за банятаВижте десет страхотни идеи за банята

Ето малко вдъхновение и повод за размисъл дали съвпадат с вашия стил.

1. Акцент върху крановете

Модерни тенденции в съвременния домВижте кои са актуалните тенденции за 21 век  Кранът в една баня може да се превърне в истинско бижу. Условието е да е красив, отличаващ се и да е в метал, контрастиращ на плочките. А крановете днес идват с толкова изчистени и изящни форми и размери, че ни е трудно да изберем.

Без значение дали се спрете на стандартния хром, никел или матово черно, с него лесно ще добавите лично излъчване и ще украсите помещението.  

2. Шарени плочки

Традиционните марокански плочки в модерен дизайн ще продължи да набира скорост. Това е една тенденция, която наблюдаваме в продължение на няколко години, но през 2020 г. се очаква тя стане още по – силна. Изберете геометрични или флорални мотиви, а ако не искате да правите цяла баня в тях, заложете на малък акцент на стената.

3. Свободно стоящи мивки

Мивка, която се използва и като мебел в банята винаги е била интелигентен начин да добавите място за съхранение, без да жертвате от ценното пространство. Ето защо и тази година ще виждаме бани с мивки тип конзола. Освен това те превръщат стаята в по – уютна и приветлива, и ни карат да забравим за онова стерилно и скучно санитарно помещение.

4. Осветление

Осветлението в баня е изключително важно. Не се страхувайте да използвате осветление и на огледалото, а през 2020 г. очаквайте да видите повече опции в ретро стилове и игриви нюанси.

5. Луксозен минимализъм

Тенденциите в домашните бани все повече започват да подражават на стила, който виждаме в бутикови и луксозни спа хотели. Вдъхновени от успокояващо настроение и лукс, тенденцията е да пренасяме това настроение и тук.

5 идеи за малката баняАко не сте от щастливците, разполагащи с голяма баня, следващите пет идеи ще ви бъдат от полза
Сподели: