5 съвета за стилна баня

Излъчване, което няма да забравите

256

Банята обикновено е последното място, за което мислим, когато става въпрос за декор. Но никога не е твърде късно да поправите ситуацията и да отделите на това пространство малко повече време и внимание. Ето няколко лесни трика, с които да превърнете банята в стилно, модерно пространство.

11 изобретения за баня, от които не знаехте, че имате нуждаНо веднъж щом ги пробвате няма да можете без тях

1. Атмосфера с осветление

Баня в небесносиньоНюансите на небесносиньото притежават способността да подчертават изискания стил

Правилното осветление е един от ключовите компоненти на красивия интериор на една баня, който позволява да създадете подходящата атмосфера. Комбинирайте няколко различни източника на светлина, допълнете основната лампа на тавана с няколко точкови източника на светлина. Добър вариант би бил огледало с вградено осветление или цветно LED осветление, което може да се сменя в зависимост от настроението ви.

2. Добре организирано съхранение

Безпорядъкът и неподреденият външен вид са основният враг на малките пространства, какъвто е банята. Всяко малко нещо, хвърлено тук, веднага хваща окото и разваля цялото впечатление от интериора. Ето защо е много важно правилно да организирате съхранението. Шкафове, чекмеджета и малки кутии - всичко това ще помогне да поддържате нещата чисти и подредени. Ако в стаята има достатъчно място, може да поставите малка масичка, а върху нея красиво да сгънете тоалетни принадлежности, да поставите саксия или да украсите с тава с декоративни предмети. Ако няма достатъчно място, вашият вариант е декоративна стълба, на която да закачите кърпи, халати или кимона, както и да поставите декоративни растения.

3. Произведения на изкуството

Кой каза, че банята не е място за картини и снимки? Белите стени са идеални за окачване на няколко произведения на изкуството върху тях! Основното нещо е да ги предпазите от влага. Затова използвайте стъклени рогозки или отпечатайте снимки върху материал, който не се влияе от вода.

4. Отворени рафтове

Затворените шкафове помагат да поддържате банята подредена, но когато става дума за красиви бутилки, опаковки и стилен парфюм, изложете ги на показ! Отворените рафтове ще ви помогнат с това: те са идеални за фокусиране върху предмети на декора, тоест всичко, което придава лукс и индивидуалност на банята.

5. Цветя и растения

Озеленяването на цялата къща, включително и на банята, е една от актуалните тенденции в съвременния интериорен дизайн. „Повече зелено! Повече цветове!” е мотото на дизайнерите. На бял фон зеленина изглежда просто невероятно и придава свежест на всеки, дори и на най-скучния и обикновен интериор. Ако банята ви няма прозорци, можете просто да поставите отрязани цветя или клони във ваза.

 

Черно в банята: 35 идеиОсмелете се да рискувате
Сподели: