6 причини да добавите боракс към прането си

За перфектни резултати

453

Вадите ли дрехите си недостатъчно чисти от пералнята? Недейте да купувате по – скъпи или по – силни препарати. Бюджетен  ефектен начин да решите проблема е като сложите половин чаша боракс към прането, за да увеличите силата на почистване на вашия перилен препарат.

За какво е полезен бораксът?Изненадващи приложения на евтиния препарат

Какво е боракс?

Боракс е естествен минерал, натриев тетраборат, който се добива и използва от хиляди години. Безопасен е да се смесва с хлорна белина и перилни препарати и е доказано, че подобрява тяхната почистваща сила. Боракс има много приложения в дома. Добавете го в съдомиялната си машина за по-чисти съдове; използвайте го, за да почистите тоалетната или го използвайте в борба с вредителите.

Полезни джаджи за пранетоВ помощ за мокротото помещение  

 

Ето няколко предимства от използването на боракс.

Избелете бялото си пране: Когато пералната ви машина се напълни с вода, боракс преобразува част от водните молекули във водороден преоксид, който е избелващ агент. Това усилва действието на белината, независимо дали го добавяте отделно или се съдържа във вашия прах за пране. Ако не искате да използвате белина, бораксът сам по себе си е дотатъчно силен.

Действа като pH буфер:  Бораксът има високо pH. Когато го добавите към вода, той променя pH до около 8 (неутрално pH е 7). Това леко алкално pH е идеално за почистване. Тъй като бораксът действа като буфериращ агент, той помага да се поддържа водата при това pH, дори след добавяне на почистващ препарат или други почистващи препарати. Което означава по-чисти дрехи.

Омекотява твърдата вода: Твърдата вода не позволява на перилния препарат да работи така, както трябва. Това предпазва дрехите ви да не излизат толкова чисти, колкото би трябвало, и често са причина за сивото, мръсно изглеждащо облекло. Тъй като бораксът съдържа натрий, той помага за омекотяване на водата за пране, така че дрехите ви да изглеждат страхотно. 

Премахва остатъците от сапун от дрехите: понякога, ако сложите прекалено мног препарат, той не може да се изплакне. Но боратите в боракс ще се справят с остатъците и вероятнотта да се задържи сапун по дрехите ви е минимален.

Неутрализира миризмите по прането: бораксът премахва гъбичките и плесени, които често растат във влажната среда на вашата пералня и са известни с това, че й придават гниеща миризма. Освен това помага да се отървете от миризмата на амоняк в бебешки дрехи, памперси, подложки за легло и подложки за инконтиненция.

Отстраняване на петна от почистващия препарат: Предварително накиснете прането си за 30 минути в разтвор от една супена лъжица боракс на 4 л. топла вода или добавете 1/2 чаша боракс в цикъл преди накисване. Алкалното рН на боракс помага за разграждането на петна от  домат или горчица, мазнини и петна от масло.

Внимание

Не поглъщайте и го пазете извън обсега на деца и домашни любимци. Естествен препарат е, но това не означава, че е нетоксичен. По-малко от 5 грама може да убие дете или домашен любимец. Възрастните също могат да имат смъртоносна реакция ако погълнат 15 до 20 грама. Може да раздразни кожата, очите и дихателната система.

11 съвета за прането, с които ще направите дрехите си блестящи и свежи И ще улеснят работата 
Сподели: