5 навика, с които ще държите банята чиста по-дълго време

Чиста баня без усилия

1137

„Мразя да чистя банята“. Колко пъти сте си повтаряли това при мисълта, че трябва да го направите. Скучно е, досадно е и това ужасно търкане на петната и остатъците от сапун, миенето на тоалетната и ваната/ душ кабината. Да, определено това не е любимо занимание. 

Но замисляли ли сте се, че с няколко прости стъпки и ежедневни навици, може да запазите чистотата на вашата баня по – дълго време. Всичко, което трябва да направите е да промените няколко неща при използването й.

Мийте си зъбите с лицето надолу

Много хора обичат да се гледат в огледалото, докато търкат зъбите си. а знаете ли какво следва? Много мехурчета, които полепват по плота, огледалото, крана….Просто се наведете и търкайте две минути с лице надолу. Ще си спестите ежедневно почистване на и около мивката.

Забърсвайте стените след всеки душ

Кое ви коства повече време? Почистване на стените около душа всяка седмица с голямо търкане или една допълнителна минута, за да изтриете влагата след като се изкъпете? Сигурно е вторият вариант.

Така не само ще си спестите мухъл и плесен, но и когато решите да почистите основно банята, ще ви трябва много по – малко време и усилия.

Пускайте водата на тоалетната

С цел да спестят вода, има хора, които не пускат казанчето на тоалетната след като я ползват, а затварят капака. И макар да имате ароматизатор и да не усещате миризма, по стените й се получават натрупвания, които се чистят по - трудно. Всичко е въпрос на избор, но все пак е добра идея да изплаквате.

Забършете плота, след като се гримирате

Гримът също може да бъде причина за мръсния плот. Невидимите прахчета оцветяват повърхностите, а след като изсъхнат чистенето е много трудно. След като се гримирате, само за секунди може да почистите плота, без усилия, само с влажна салфетка.

Дръжте пода чист

"Това е просто вода" е обичайният аргумент, за да не бършем пода след душ. Тя обаче попада във фугите, а остатъците от сапун се наслагват. За да не се случва това, само забършете с моп или гъба.

Сподели: