11 начина да използвате шарени плочки в банята

Ако досега сте гледали  на тях с насмешка, помислете отново  

251

Баните вече не са просто функционални помещения, в които да се измием и изкъпем. Те са място за релакс, където може да се отпуснем след тежък ден, но същевременно трябва да ни заредят с енергия за новия ден. Съвременната баня е символ на уют, красота, говори за вкуса на собствениците си и е част от дизайна на апартамента.

10 брилянтни идеи за банятаКоито никак не са скъпи...

И точно затова напоследък хората като че започват да бягат от идеята за бяло и бежовото и стават все по-уверени и смели в декора на банята.

"В световен мащаб наблюдаваме завръщане на интереса към цветните и шарени плочки“, казва пред изданието HomesToLove Соня Мариш, директор на Jatana Interiors. „Те внасят цвят и настроение в интериора на банята, но и говорят за вълнение и движение", добавя Соня.

Идеи за плочките в банятаВсичко започва с точни избор

Колкото и дръзки да са, плочките с мотиви са подходящи за всеки интериорен стил - бохо, арт деко, модерен, ретро. Те се предлагат в редица различни цветове и дизайн и ще паснат на всеки вкус.

И ако сте се замисляли за това, как да използвате шарени плочки в банята, следващите примери ще ви вдъхновят.

Изборът на правилните плочки играе огромна роля за превръщането на банята в красиво помещение. Това е като да избереш произведение на изкуството за банята. И ако това е първото нещо, което виждате, когато влезете тук, очевидно ще ви накара да се почувствате добре.

 

И монохромната палитра също може да бъде шик.

Класическа баня с интересни плочки, които създават интерес и привличат погледа.

Комбинацията на мрамор с шарени плочки е изключителна.

Те са чудесни дори и за малката баня.

Разчупете черно – бялата схема.

В тази баня цветна фугираща смес между плочките на стената допълва декоративните плочки на пода, създавайки сплотена палитра.

Изумруденозелени плочки в ромбоиди са в тон с вратата на банята.

Тази баня е пример за успешното съчетания на текстури и цветове, но без да се създава дисбаланс.

8 идеи за плочки за банята, с които ще добавите стилНе пренебрегвайте това помещение  
Сподели: