Умен бойлер ни помага да пестим у дома

TESY представи първия в света бойлер, управляван чрез Интернет и мобилно прил...

3440

На много от нас се е случвало да се приберат от работа или тренировка и да установят, че са забравили да включат бойлера. Доста неприятно усещане, но за съжаление няма как да върнем времето назад и да оправим пропуска. Хубавата новина е, че вече има уред, който буквално мисли вместо нас и решава този проблем. Отскоро на пазара е Modecо Cloud - първият в света електрически бойлер, който може да бъде управляван дистанционно - от нашия смартфон или таблет.

С помощта на специално приложение – TESY CLOUD може да контролирате кога да бъде включен уредът, на колко градуса да загрее водата, може да задавате броя хора, които ще го ползват. Благодарение на вградения софтуер бойлерът следи за вашето поведение и сам изготвя режим кога да се включи, водейки се от ежедневния ви ритъм.

Ако сте във ваканция, просто му задавате съответния режим, както и кога искате да се включи отново. Така, когато се приберете, ще имате топла вода.

Най-хубавото е, че на фона на всички тези технологии Tesy ModecoCloud е и икономичен. 

В него са вградени всички продуктови иновации разработени през годините от компанията. Те функционират със специално разработена технология INSUTECH Plus за равномерно разпределяне на изолацията, благодарение на което се постигат изключително ниски енергийни загуби и висок клас на енергийната ефективност.

Сред характеристиките, които притежават бойлерите Modeco Cloud са и два патента на TESY – PISTON ефектът – иновативно решение за конструкция на струйника, което управлява смесването на топлата и студена вода и по този начин осигурява до 15% повече топла вода и вграденият турболатор, увеличаващ скоростта на преноса на топлина между топлообменника и водата за битови нужди с до 26%.

„Ние отлично разбираме от какво се нуждае съвременният човек и сме горди, че като българска компания, успяваме да внедрим подобни технологии в бита на българина.  Това е една от големите мисии на компанията – не само да е в крак с модерните европейски и световни технологични постижения, а дори да ги изпреварва и внедрява като първа в сектора“, сподели Жечко Кюркчиев, управител на TESY.

Уредът вече се предлага в специализираните магазини в страната. Цената му е около 400 лв. Това е по - висока, спрямо цената на стандартен бойлер, но като технологии и възможности ги превъзхожда многократно. Според сметките на експертите обаче разликата в цената може да бъде компенсирана за 12 месеца при ползване от 4 членно семейство.

 

Сподели: