10 дизайнерски идеи за малките пространства

Които винаги работят

3007

Да вземете максимума от малкото жилище звучи лесно на думи и като идея, но става доста трудно когато трябва да го реализираме. Понякога са нужни много хитри решения и гъвкавост, за да се впишем в стила и размера на помещението, налага се да мислим по – различно, да намираме потенциала и в на пръв поглед невъзможните места.

От HDTV дават няколко идеи за това, как умно и хитро може да организираме пространството у дома така, че бъде максимално удобно и комфортно за ползване.

Открити рафтове в кухнята

Докато обикновените кухненски шкафове са много полезни, има нещо особено очарователно и привлекателно в тези организирани и открити рафтове. Тяхната цел е и да разделят кухнята от трапезарията, но така, че да се запази цялото пространство отворено и проветриво.

Кът за домашен офис

Когато разполагате с малка спалня, а ви трябва и площ за работа, помислете дали да не се възползвате от мястото, което остава до гардероба. Добавете етажерки в същия цвят, за да оформите приветлив и функционален кът.

Рафтове в банята

Тесните стелажни рафтове са отличен начин да се съхранява най-важното в банята по стилен начин. Инвестирайте в атрактивни кутии, в които да държите памучни тампони, клечки за уши, любимия си лосион. Малки кошнички от ракита поставени на рафтовете, осигуряват допълнително скрито съхранение.

Многофункционално пространство

Понякога една стая трябва да обединява домашен офис и спалня за гости. За да решите този проблем, нека стените работят за вас. Просто сложете рафтове по цялата им дължина и височина, за да осигурите място за всичко за съхранение.

Заложете на светлината

За да направите мястото визуално по-голямо, избягвайте да използвате тъмни нюанси. Тази еклектична всекидневна има сива текстилна стена, която е фокусна точка, но всичко останало е в бяло, която отразява светлината.

Разделители завеси

Една обикновена, изчистена завеса е чудесен начин лесно да се разделят две пространства.

Под стълбите

Всяко пространство може да бъде подобрено с допълнителни (и стилни) решения за съхранение. Дизайнерът Джон Гидинг добави рафтове директно под стълбите, за да се възползва от неизползваемото пространство. Разположен в непосредствена близост до кухнята, те се превръщат в мини бар. Тези рафтове също могат да бъдат идеално място да покажете колекцията си от книги.

Нека завесите да работят за вас

 

За да направите малката дневна да изглежда по-просторна, сложете завеси от пода до тавана. Тази еклектична всекидневна разполага с изключително високи тавани, въпреки малкия си размер, което дава възможност завесите да привлекат вниманието и да увеличат визуално стаята.

Бъдете креативни

Независимо дали имате малки деца и много играчки или просто имате нужда от допълнителни рафтове, за да съхранявате книги и предмети, използвайте творчески допълнителното пространство между два етажа за подобни рафтове. С шест отделни стелажа и пространство отдолу, дизайнерът Джон Гидинг предостави идеалното място за съхранение. Тези малки платнени кошчета са чудесни за играчките.

Добавете огледало

Един от най-добрите (и най-лесните) трикове в света на дизайна е добавянето на огледало, което визуално разширява пространството. Това високо огледало добавя пространство и прави малката спалня да изглежда много по-голяма. Затворете завесите и скрийте огледалото за по-интимно и затворено пространство.

Сподели: