Тайни места за съхранение, които имате във вашия дом

Тайни места за съхранение, които имате във вашия дом

Паспорти, бижута, пари в брой и други ценности обикновено съхраняваме у дома, прибрани в чекмеджето на нощното шкафче или заключени в сейф. Дали това обаче е най-сигурното място?

7 грешки при съхранение, които могат да ни струват скъпо

Много  хора съхраняват вещите си въз основа на това, къде им е най – удобно. Затова ако държим определено ...

30/09/2019

Вижте няколко тайни места, които не подозирахте и които може би са по-безопасна алтернатива за съхранение на ценностите ви.

1. Стар куфар

10 тайни места, на които може да скриете ценности

Искате ли място у дома, на което да скриете свои ценности, които никой да не намери? Представяме ви няколко такива ск...

19/05/2016

Малките домашни сейфове, дори и с код, често са достатъчно леки, за да бъдат просто взети и отнесени. За да предпазите ценностите от крадци, помислете дали да не ги съхранявате в празен куфар.

 

2. Кухненски шкафове

Някои ценности, като завещание или важни документи, може да останат недокоснати седмици, месеци или дори години. Помислете дали да е ги държите на отдалечено място, например над кухненските шкафове.

3. Чекмеджета

Скриването на ценности в чекмедже едва ли ще ги предпази от решителен крадец. Вместо това се възползвайте от празнината зад чекмеджето, за да закрепите плик, пълен с важни документи, пари или други ценности.

4. Стенни декорации

Рамки за картини, огледала и други, които украсяват стените в дома, предлагат още една възможност за скриване на ценности. С малко тиксо и плик всяка стенна украса може да се използва за тайно съхранение.

5. Фалшиви книги и кутии

Създаването на тайни места за съхранение от обикновени домакински предмети е стратегия, която работи от поколения. Ако имате библиотека у дома, помислете дали да не пригодите книга, като направите малко отделение за съхранение вътре в страниците.

 

6. Извънсезонно облекло

Когато някой нахлуе в дом, търсейки ценности, е малко вероятно той да разкъса палта, пуловери и други дрехи, висящи в гардероба. Помислете дали да не държите плик с ценности в джоба на старо яке. Може да смените мястото, когато сезоните се променят, съхранявайки предмети в зимни дрехи през летните месеци и летни дрехи през зимните месеци.

7. Фризер

Надали кутиите във фризера ще бъдат цел на някой крадец.  Просто се уверете, че са затворени добре, за да не се овлажнят.

8. Възглавници

Друга възможност е да съхранявате вашите ценности във възглавница дивана. Пъхнете ценности в калъфките и зашийте ципа на възглавницата. Изберете такава, която не се използва често. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...