Тапети в коридора – всичко, което трябва да знаем за тях

Оригинални решения за зоната на входа

420

Днес може да намерим изключително широка гама от материали за декорация на стените – от традиционните опции с боя, мазилки и тапети, през винил, текстил и дървени елементи, които имат за цел не само да украсят, но и визуално да скрият недостатъците.

Най-красивите фототапетиНе, тапетите за стени не са изчезнали – дори са станали по-красиви и живописни

Тапетът като че си остава обаче най – универсалното и предпочитано средство за коридора. Добре подбраните тапети гарантират спокойна релаксираща атмосфера, придават уют, внасят текстура, а благодарение на разнообразието от цветове и модели, те са подходящи за всеки стил.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Какво трябва да знаете за тапетите в коридора

5 решения за повече място в коридораКак може да превърнем кородора в по – стилно, красиво и комфортно помещение

Преди да купите тапети, е необходимо да вземете предвид характеристиките на помещението. В крайна сметка цялата мръсотия, донесена от улицата, идва именно тук. Затова изберете миещи се тапети или винилови продукти, които лесно и просто се почистват.

В този контекст, помислете за цвета – дали бяло или много светло е добър избор, тъй като те ще се цапат доста бързо.

След като определите избора на тапети и тяхната цветова схема, обърнете внимание на текстурата на продукта. В момента са доста популярни тапети с имитация на тухлени продукти , плочки и каменни елементи. Подобен модел ще се впише идеално във всеки интериор и ще създадат атмосфера на комфорт и уют в него.

Друга опция е комбинацията на декоративен камък и тапет. Основното им предимство е лесото почистване и измиване. Плюс това ще имате възможност да пребоядисвате. Недостатък в случая е по - високата цена на продуктите.

Сред всички опции, които са подходящи за декориране на коридора, струва си да се обмисли още един - това са течни тапети. Те са решение, ако стените са неравни - наклонът на плочата е твърде голям, има вдлъбнатини - всичко това разваля външния вид на помещението. Предимствата на тапета са и са възможността за лесно почистване и промяна на тона.

Ако искате да създадете необичаен вид, може да сложите т.нар. метални тапети, т.е имитиращи вида на метал. Обикновено те са покрити с тънък слой фолио, а по повърхността има различни шарки. Друг плюс на такова покритие е, че в стая дори и с малко количество осветление те ще хвърлят отблясък.

Когато избирате тапет, имайте предвид, че той е не само начин за декориране, но и чудесна възможност за отстраняване на множество недостатъци в коридора - ниски тавани, неравномерни стени, малки размери на стаята и недостатъчна светлина.

Обмислете няколко варианта за залепване на стени и характеристики на избора на материали

Покритията с хоризонтални ленти идеално се вписват в стая с нисък таван, тъй като това ще направи височината му значително по-голяма.

Старите апартаменти обикновено са с малки коридори. Тук може да използвате тапети с ивици, разположени хоризонтално. Светлите нюанси значително ще разширят пространството.

Ако в коридора няма достатъчно светлина, споменатите вече метални тапети ще се справят добре. Друг начин е да ползвате комбинация от тапети - светлите тапети могат да бъдат залепени към горната част на стената, а тъмните елементи – в долната. Това е трик, с който ще постигнете добро осветяване на стаята.

За голям коридор тапетите с големи мотиви или пък тъмни тапети са идеални - това могат да бъдат цветя или геометрични фигури.

В модерните къщи често се срещат тесни и дълги коридори. За да създадете интересна оптична илюзия, можете да сложите тапет на тавана, важното е да изберете добра комбинация от цветове и дизайн.

Характеристики на различни тапети

Обръщайки внимание на тапета, не забравяйте и мебелите, които ще бъдат разположени тук. Вземете предвид текстурата и цвета на тавана: всеки от елементите трябва да допълва останалите компоненти в своята цветова схема и цялостния стил.

Помислете за основните разновидности на цветните схеми за тапети, фото интериори с тях и други интересни решения.

Обикновени материали - спокойствие и комфорт

Ако търсите по – забележителна визия за вашия коридор, помислете за хармонията на цветовите схеми.

- Обикновен модерен тапет в коридора перфектно ще се съчетае със снежнобялото покритие в другите стаи. Изберете красив килим, който да бъде свързващо звено между отделните помещения.

- Твърдите релефни материали са доброто решение за всеки коридор. Релефът ви позволява визуално да разширите пространството, а комбинацията от цвета на тапета с тоновете на мебелите, ще създаде страхотна визия.

- Избирайки тапети в студени нюанси, имайте предвид, че те трябва да бъдат „изолирани“ от други елементи в стаята, например мебели или декорации.

- Използването на пастелни цветове на тапета заедно с "топлите" акценти е гаранция за комфорт и топлина, особено за помещения, където няма достатъчно естествена светлина.

- Обикновен тапет в дълбок цвят, на фона на светли цветове на мебели и декорации подчертават изтънчеността на стаята и й придават по-скъп външен вид. Бамбуковият тапет в коридора ще изглежда страхотно.

Напоследък текстурираните орнаменти се превърнаха в хит. Благодарение на тези решения можете да създадете привлекателна атмосфера. Едва забележим модел на обикновените материали ще внесе още повече нотки на комфорт в интериора.

Тапет с рисунки за шикозен интериор

 Ако искате да създадете специална атмосфера в стаята, тогава материалите с растителни елементи са идеални. Може да бъде светъл или тъмен тапет с цветя, листа, клони или дори с дънери на дървета.

Всяка от рисунките може да изглежда перфектно.

Флорални теми в комбинация с използването на релеф във всеки стил винаги е модерна и актуална. Той може да зададе тон на общата концепция за дизайна на коридора и да се превърне в изход от ситуацията на извити стени и други дефекти.

 

 

Хитри начини да декорираме с тапетиНови и интересни приложения
Сподели: