Раираният тапет трансформира пространството

Раираният тапет трансформира пространството

Когато избирате тапети, трябва да обърнете внимание не само на тяхната практичност и красота, те трябва да се вписват перфектно в пространството и да му влияят положително. Един от най-успешните варианти е раираният тапет, който изглежда ефектно и в същото време може да служи като визуален коректор на интериора. И така, как да работите с раирани тапети и как да ги изберете за определено пространство?

Най-красивите фототапети

Не, тапетите за стени не са изчезнали. Тях все още го има – при това са станали по-красиви и по-живи. Вижте 25...

20/11/2015

Изборът на раирани тапети трябва да се прави внимателно и да се подходи към този въпрос с внимание. Тапетите изпълняват специфични задачи в интериора, например вертикалните ивици са насочени към визуално „повдигане“ на ниски тавани. Те трябва да се използват с повишено внимание в тесни и тесни пространства, тъй като могат да направят стаята да изглежда още по-тясна, отколкото е в действителност. В такива стаи е по-добре да се откажете от използването на вертикални ивици или да ги използвате фрагментарно.

 

Експертите съветват да работите с хоризонтални ивици, защото те автоматично създават обем в интериора. С такива тапети стаята изглежда много по-широка и по-просторна, границите на пространството се изтриват и усещането за теснота изчезва. Хоризонталните ивици също скриват несъвършенствата на пространството - криви стени, первази, грозни ниши.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от wallism (@wallism_com)

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от HONPO.Wall&Floor (@honposingapore)

Постигането на желания ефект до голяма степен зависи и от ширината и размера на самите ленти. Например, много тънките линии работят чудесно, когато трябва визуално да скриете границите на пространството. С тази техника се получава ефектът на допълнителен обем. Колкото по-тесни са ивиците, толкова таванът ще изглежда по-висок.

Добре е да използвате широки ивици в просторни стаи, които не са тесни от квадратни метри, в противен случай съществува риск стаята да стане визуално по-малка. Ако наистина искате такива ивици в малко пространство, тогава ще трябва да изберете студена цветова схема, която визуално ще изглади ефекта на „намаляване“.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от LGW Style / Your Design Best Friend (@lgw.style)

Ако трябва да постигнете хармония в интериора и да скриете някой от неговите недостатъци, тогава е по-добре да изберете тапет не с вертикални или хоризонтални, а със смесени счупени линии. Те ще се впишат добре във всяко пространство и ще бъдат чудесен акцент, ако се използват фрагментарно за обозначаване на определена зона.

 

Променете кухнята с тапети

Атмосферата в кухнята трябва да бъде спокойна и вдъхновяваща, да нови по – различно усещане от останалите стаи ...

22/11/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...