Пет места, на които може да сложите пердета

Тяхното място не е само на прозореца  

1580

Всеки знае, че пердетата или завесите в дома са неизменна част от уютния и стилен дом. Тънки или дебели, дълги или къси, каквито и да изберете според размера или обзавеждането, те са онзи елемент, който добавя завършеност и топлота на помещението.

Да погледнем обаче малко извън обичайното им приложение. Защото завесите имат място не само на прозореца, но и в други части на стаята. С тях може да организираме, да скрием бъркотията и да оформим красив кът.

Скрийте гардероба

Етажерките и рафтовете са ефективни и удобни за съхранение, но не винаги са най-атрактивната част от стаята, защото не всичко, което съхранявате, изглежда добре, а и не на всеки му е възможно да поддържа идеален ред. Завесите придават меко докосване и текстура на мястото за съхранение, като същевременно скриват бъркотията. А най-хубавото е, че само с приплъзване може да извадите или сложите нещо.

Добавете повече интимност към някоя зона

В едно студио или в малък апартамент, всяко местенце е ценно. Така ако искате да отделите зоната за спане от хола, без да използвате стени или разделители, сложете завеси. По същия начин може да  отделите и спалните в отворен план, особено ако някой работи до късно, а вие искате да спите. Вечер плъзнете завесите, за да отделите мястото за сън, а през деня ги съберете.

Направете допълнителна стая

Когато имате празно пространство, можете да го превърнете в дневна или развлекателна зона, както и в спалня, която да ползвате като гостна. Вместо да слагате прегради, стени или плъзгащи се врати, може да разделите пространствата, използвайки платнени завеси. Тази стратегия позволява на гостоприемната стая за гости да остане уютна и интимна, както и свързана с останалата част от пространството.

Скрийте бъркотията от погледите

Ако имате кухня, която близо до мястото, което ползвате за спане в малкото жилище, гледката на мивка, не е най-приятното нещо, която може да имате. Затова с помощта на завеса може да отделите кухненския бокс и всички принадлежности вътре.

Направете кът за почивка

Прозорците с голям перваз са хитра идея за спалнята. Те предлагат перфектната възможност да направите кът за четене или за почивка. С помощта на пердета пък може да декорирате и да създадете по –интимно кътче. 

Сподели: