Новото лице на умния дом

Hörmann homee –модулно и гъвкаво системно решение за Smart Home

7031

Модерният дом е умният дом. В тон с тези тенденции компанията Hörmann добавя нови сигнали за умния дом - с новата централа Smart Home - Hörmann homee Brain могат да се управляват комфортно и гъвкаво врати и радиоприемници Hörmann, а при необходимост - и допълнителни радиотехнологии.

Продуктите Hörmann се обслужват с доказалата се радиосистема Hörmann BiSecur.
В идеалния случай в Smart Home всички устройства са свързани помежду си и могат да се управляват лесно и удобно с една единствена система. Реалността обаче често е различна. Продуктите Smart Home имат различни радиопротоколи и използват съответно собствено приложение за обслужване.

Ето защо, за да се запази прегледността и да се опрости прилагането, е необходима централа, която да комуникира с всички устройства, независимо от използваната технология. С Hörmann homee компания Hörmann пусна на пазара подобно интегративно решение.

Системата е с модулна конструкция и следователно може да се допълва гъвкаво по всяко време. Тя комуникира посредством радиовръзка с всички задвижвания Hörmann - гаражни врати, портални и интериорни врати, брави на външни врати, електроуреди с радиоприемници и устройствата от другите технологии Smart Home - алармени системи, сенници и термостати на системи за отопление.Централен модул на системата е Hörmann homee Brain Cube - бял, удобен куб с WLAN връзка, който може да се позиционира навсякъде в дома. Други цветни кубове могат да бъдат свързани към базовия бял куб съобразно необходимостта и индивидуалното оборудване Smart Home. Тези кубове разполагат с радиопротоколи като например ZigBee, EnOcean или Z-Wave.

Hörmann homee Brain Cube обединява всички радиопротоколи, като в същото време чрез него се обслужват всички налични врати и радиоприемници Hörmann. Освен това централата Smart Home е съвместима с гласовите асистенти Alexa, Google Home и Siri.

Инсталацията на Hörmann homee е изключително лесна: базовият куб се свързва с електрическата мрежа, приложението Hörmann homee се инсталира на таблета или смартфона, устройството се настройва и готово.Вратите и радиоприемниците Hörmann се управляват чрез радиосистемата Hörmann BiSecur. Тъй като тя е двупосочна, се връща информация и за актуалния статус на устройството. Така потребителят може да разбере например дали вратата е отворена или затворена – и то от всяка точка по света. Поради разширените си функции Hörmann homee заменя BiSecur Gateway, управляван досега чрез радиосистемата BiSecur, и приложението BiSecur.

 

Сподели: