Нестандартен начин да направите кърпите меки

Запазете ги като нови

795

Прането на кърпи е просто нещо, което вършим ежеседмично, но почти не влагаме мисъл в него. За съжаление само след няколко пранета кърпите ни стават по – груби и твърди и губят  онази пухкавост, на която се радвахме в началото. Все пак има начин да възвърнем техният вид и да ги направим отново меки.

7 (не)очаквани употреби на микрофибърната кърпаИзвън бърсането на праха

Всичко се крие в начина по – който се перат и сушат, разкриват от компанията за луксозно спално бельо Sheridan.

Един от начините да запазите мекотата на кърпите е като ги перете в прах за пране, базиран на евкалипта.

12 трика за пране, които ще променят дрехите и живота виСледващите 12 трика не само ще променят гардероба ви, но и целия ви живот, защото сериозно ще облекчат портфейла ви

Той не само мирише на божественото, но и ще предпазва влакната на кърпите и ще запази цветовете им ярки, ще ги направи да изглеждат свежи за по-дълго време.

Когато ги изперете, най-добре е да изсушите кърпите навън (особено при хубаво време) и на сянка. Когато те са почти сухи, сложете ги през сушилнята за няколко минути, за да ги направите по – меки.

В сушилнята сушете на средна до топла струя, и се уверете, че ги вадите напълно сухи, така премахвате вероятността влагата да доведе до лоши миризми.

Други съвети, споделени от специалистите са, да не препълвате пералнята, за да има достатъчно вода, в която да се накиснат и изперат.

Що се отнася до температурата, оптималната е 40 градуса, но понякога е добре да ги перете и на 60 градуса, за да премахнете натрупаните бактерии (уверете се, че материята на кърпата позволява подобни градуси).

Полезни джаджи за пранетоВ помощ за мокротото помещение  
Сподели: