Необичайни рафтове - перфектната мебел за преобразяване на интериора

Създайте запомнящ се интериор 

425

В много жилища рафтовете са неразделна част от интериора и играят важна роля в създаването на оригинално и многофункционално пространство. Няма никакво значение дали те са част от мебелен комплект или имат отделна композиция, защото ако са правилно сложени и имат по – различна и интересна визия, ще помогнат за постигане на запомнящ се дизайн.

11 интересни идеи за рафтове Разчупете атмосферата у дома с тези по-различни идеи за една толкова семпла мебел – рафтовете

Реално рафтът е една от най – гъвкавите мебели. Тук може да държите книги, да покажете ценни за вас предмети, да запълните ефектно празна стена или ъгъл, да бъдат разделителна точка в пространството.

Рафтовете могат да бъдат и изкуство, фокусна точка и неповторим дизайнерски елемент във всеки интериор.

20 причини откритите рафтове да бъдат винаги на модаСмепли и удобни решения, в които ще се влюбите  

От Novate показват няколко впечатляващи рафта, които са основата при създаването на фокусна точка.

1. Като оригинален обединяващ елемент на интериора

Тъй като рафтовете са идеалната мебел в много дизайнерски решения, ако успеете разумно да се възползвате от тяхната гъвкавост, ще се радвате на модерна и запомняща се визия.

Те запълват пространството и осигуряват място за съхранение не любимите ви сувенири и спомени.

Ако имате просторна всекидневна с квадратна или издължена геометрия на помещението, малките рафтове дори в най-семплия си вид ще се превърнат не само в акцент, но и в основен обединяващ елемент, свързващ различни интериорни елементи.

2. Окачени рафтове - идеални за декорация в стил арт деко

Ако сте творчески човек и търсите нещо неочаквано и необичайно, тогава рафт с висящи елементи е най-добрият вариант. Когато една стая е декорирана в стил арт деко или поп арт, тогава този дизайн на рафта, фиксиран над дивана, фотьойла или други мебели, ще направи впечатление на гостите и приятелите.

За да се създаде уау ефект, ще бъде достатъчно да се фиксира дълъг и масивен рафт в тавана.

Този модел рафтове е идеален за малки помещения, защото те са фиксирани на тавана, което означава, че се освобождава пространство.

 

3. Те може да са и подходящо място за поставяне за цветя

Много хора обичат да поставят растения на перваза на прозореца. За по – ефектен вид, помислете за рафтове, на които да ги подредите.

4. Екстравагантни решения за интериорен дизайн с рафтове

 

Днес дизайнерите са разработили голямо разнообразие от екстравагантни решения в мебелите, а рафтовете не са изключение.

Имайки предвид малките си размери и мобилност, няма абсолютно никакви пречки за създаването на най-неочакваните и дори сложни форми и композиции.

Не залагайте само на стандарти като форма и размери рафтове, превърнете ги в арт инсталация, сложете ги под необичаен ъгъл, комбинирайте цветове….

 

5. Рафтове от стари предмети.

Реално един рафт е мебел, а когато имате стара и ненужна такава, защо не й намерите ново приложение. Ето няколко идеи за такива.

6. Рафтовете могат да бъдат едновременно идеално място за почивка и оригинална декорация.

Такъв дизайн е най-подходящият за всички, които обичат да четат, а книгите да са на една ръка разстояние.

7. Конструкции от лавици ще помогнат за зониране на пространството

Рафтът – стъклен, дървен, от шперплат, с отворени или затворени лавици, в необичайна форма, е добро решение за разделител. Според вида може да зонирате голямата стая, да скриете спалнята или да акцентирате на домашния офис.

8. Лекота и минимализъм подчертават индивидуалността.

Ако сред тези, които не толерират претрупването и обичате минимализма, незабележимите и ефирни елементи на рафтовете са за вас.

Именно тези невидими елементи в декора, правят и най-зашеметяващия ефект в цялостната картина на интериора.

 

15+ идеи за рафтовеДа бъдете различни не е трудно
Сподели: