Кои завеси са на мода сега?

Кои завеси са на мода сега?

Пропуснете тюла

Перфектните завеси

Да подберете подходяща за интериора на стаята завеса не е достатъчно. Когато светлината в стаята намалее и се наложи...

21/12/2015

Тюлът беше популярен, но вече излезе от мода. Ако все пак държите на него, нека да бъде от лека естествена материя, без блясък, шарки или бродерии.

 

Идеи за кухненските завеси

 Много често прозорците на кухнята са пренебрегвани, залагайки на по-функционалните елементи от стаята – о...

11/04/2016

Обърнете внимание на ролетните щори

Добра алтернатива на тюла са леките ролетни щори. Тяхната основа обикновено е скрита в ниша на тавана. Това решение е идеално за модерния интериор.

 

Не затваряйте изгледа

Има моменти, когато можете напълно да изоставите завесите, като завършите прозореца с естествен камък, дърво или състарено огледало. Можете да добавите и дървени капаци. Ако апартаментът е на висок етаж и прозорците предлагат страхотна гледка, тогава не ги крийте.

Използвайте минимум декор

Дори когато говорим за класически интериори, се опитвайте да избягвате наслояването. Това е визуално остаряла техника, от която е по-добре да откажете. Също така забравете за връзки, четки, ламбрекени, нишковидни завеси, волани, простите форми сега са на мода.

 

Дайте предпочитание на естествените материали

Заложете на естествените материи: вълна, коприна, лен, памук. Те веднага трансформират стаята. За сметка на тях органза, велур, кадифе състаряват интериора.

 

Стилни идеи за завеси, с които ще промените интериора

Преместили сте се в нов дом или сте направили ремонт. Сега вече имате мебелите, за които мечтаете, декорацията, която...

21/06/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...