Kартините, които носят нещастие

Kартините, които носят нещастие
Източник: unsplash.com

За да освежите атмосферата и да внесете уют в дома, първото нещо, което идва на ум, е да купите сладки дрънкулки, включително картини, които буквално ще вдъхнат „нов живот“ на интериора. И всичко би било наред, но според психолози и езотерици съществуват редица образи, които имат отрицателно въздействие както върху настроението, така и върху общото състояние на ума. Нека видим кои са такива.

10 неща, които да закачим на стената освен рамки или картини

Едно от нещата, които дават индивидуалност на стаята и са отражение на почерка на обитателите й е това, което слагате...

01/05/2016

1. Сухи и увехнали цветя

От езотерична гледна точка изсъхналите цветя и сухите цветя се считат за носители на отрицателна енергия. Липсата на живи цветове и красота в избледнелите цветя може да създаде потискаща и мрачна атмосфера в стаята. В резултат на това езотеричните интерпретации се фокусират повече върху символиката на цветята и идеята за разпадане, както и изчезването на живота. Това от своя страна може да доведе до депресия, липса на мотивация, апатия и депресия.

Как да изберете картини за вашия дом

Произведение на изкуството, закачено на стената, има способността веднага да промени една стая, да добави характер къ...

04/07/2019

2. Йероглифи и надписи

Често такива картини са много популярни, защото изглеждат доста стилни и могат да намерят място в почти всеки интериор. Но всъщност повечето от тях носят отрицателна енергия, тъй като повечето фрази, символи и йероглифи са изкривени и интерпретирани по нов начин. Ето защо, ако не сте сигурни какво пише там и не разбирате тълкуването на символите, по-добре е да не го купувате. Езотериците твърдят, че надписи на древни езици, кодирани символи или на пръв поглед умело изписани йероглифи могат не само да донесат неприятности и страдания, но и да лишат човек от жизненост, като го вкарат в дълбока депресия.

3. Минимализъм и единични обекти

Изглежда, че всичко гениално е просто, но от езотерична гледна точка минималистичните изображения и картини с единични предмети обричат своите собственици на самота. Ето защо, ако искате да намерите сродна душа, но и семейство, заобиколете десетия път на този вид изображение. Дори ако наистина сте харесали котка в поле или заснежена планина, въздържайте се от покупка и мислете, че животът може да бъде много по-ярък и по-богат от самотна (макар и естетична) чаша кафе на масата.

4. Диви животни

Животните, включително диви и хищни животни като вълци, тигри и мечки, могат да се тълкуват като символи на агресия и гняв. Следователно картините, изобразяващи животни, не само ще запълнят пространството с нежелана енергия, но и ще внесат раздор в къщата. Езотериците вярват, че енергията и настроението на животните, изобразени на картини, често се предават на хората, а това от своя страна може да доведе до разногласия и кавги между членовете на семейството.

5. Исторически битки и природни бедствия

Картини, изобразяващи исторически битки и воини в брони, както и такива, изобразяващи бушуващи вълни, изригващи вулкани или преливащи реки – едновременно възхищават и плашат със своята красота, величие и сила. Но като правило такива образи носят мощна разрушителна сила, която може да преобърне установения свят с главата надолу. И ако вярвате на психолозите, тогава такива картини на подсъзнателно ниво предизвикват вечно безпокойство и неразумно безпокойство, а също така сеят паника и раздразнителност. Съответно човекът е постоянно напрегнат и раздразнителен.

6. Руини

Същото важи и за картини, изобразяващи разрушени сгради и руини. И ако на пръв поглед те изглеждат загадъчни и мистериозни, според езотериците, такива изображения могат да донесат проблеми, включително болести и бедност. В крайна сметка в къщата не трябва да има място за опустошение и хаос, тъй като такива неща могат да привлекат негативност с всички произтичащи от това последствия.

7. Портрети

Портретите също попадат в категорията на негативните изображения. Особено ако изобразяват възрастни или починали хора. Психолози и езотерици единодушно твърдят, че подобни изображения са не само морално потискащи, но и отнемат младостта, здравето и красотата.

8. Вода

Но по отношение на водата има различни мнения. Едните твърдят, че водата не само успокоява, но и носи стабилност и благополучие. Но според другите езерата, реките, водопадите, бушуващите морета, напротив, плашат късмета, просперитета и просперитета, тъй като водата е непредсказуем и нестабилен елемент.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...