Какво може да съхранявате в хладилника освен храна

Какво може да съхранявате в хладилника освен храна

За какво използвате хладилника? Най-вероятно с една цел - да поддържат храната студена и да оредотвратите разваляне. Но знаете ли, че това не е единственото нещо, за което този уред може да бъде полезен? 

Ето 8 изненадващи неща, които може да държите в него и да разширите потенциала му. 

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Свежи цветя

Флористите и магазините за цветя съхраняват растенията в хладилни стаи. И има основателна причина за това! Студената околна среда помага на венчелистчетата да останат затворени, а стъблата да бъдат свежи. Ако купите цветя за подарък или парти, просто ги оставете в хладилника, за да ги съхраните по-дълго. 

Околоочен крем

Много от дамите разчитат на крема за очи, за да сведат до минимум тъмните кръгове и да намалят признаците на стареене. Докато повечето кремове за очи са напълно годни за съхранение при стайна температура, според някои експерти, този за очи трябва да е в хладилника. Причината е, че полагането на студен крем сутрин е толкова освежаващо и помага да се намали подпухналостта и зачервяването!

Червило

Олиото в червилото може да се развали, което го прави неизползваемо. За да избегнете този сценарий, съхранявайте скъпи червила в хладилника. Важно е обаче да се отбележи, че охладените червила имат склонността да се „потят”, когато са отново на стайна температура. Това не е лошо, но влажните капки могат да оставят следи по вашето червило.

Очна линия

Топлата, мека очна линия е идеална за нанасяне, но трудно се подостря. Затова, ако се наложи да го направите, просто я сложете в хладилника за малко.

Калъфки на възглавници

Този трик може да използвате през лятото. Когато навън е жега, сложете калъфките в хладилника и когато легнете ще усетите успокояващ хлад.

Лак за нокти

Съхраняването на лака за нокти в хладилника ще удължи живота му. Но охлаждането го прави по-вискозен и по-труден за нанасяне. Затова преди да се лакирате, оставете го за малко на стайна температура.

Домашна, органична или натурална козметика

Ако имате каквато и да е натурална или органична козметика, определено трябва да я съхранявате в хладилника! Много от тези продукти имат формули без консерванти, а охлаждането може да бъде единственият начин да ги предпазите от разваляне.

Метални купи и пособия

Почти невъзможно е да се направи хубава и разбита добре сметана с топли продукти. Затова преди да приготвите такава, оставете и купите, и пособията за разбиване в хладилника. Резултът няма да ви разочарова. 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...