Как амортизираме мебелите, без да осъзнаваме

Грешки, които допускаме при експлоатацията им

664

Всички знаем това чувство. Търсите, за да изберете най – подходящия за вас диван или стол, но само след няколко месеца или година установяваме, че той изглежда така, все едно е на 15 -20 години. Ето седем изненадващи начина, с които неусетно нанасяте щети на мебелите си.

15 идеи за красиви вградени мебелиТе не само изглеждат добре, но и са страхотни за съхранение на различни вещи

Не проучвате предварително 

Мебели за двора или терасатаПрез лятото преместете всекидневната си на терасата или още по-добре – в двора!

Продавачът ви уверява, че тази материя може да издържи на всичко. Не му се доверявайте на сляпо, особено когато купувате кожени изделия. Ако имате малки деца, помислете за трайни материали като микрофибър. Прочетете етикетите на мебелите и следвайте инструкциите за грижа.

 Не взимате под внимание слънчевите лъчи 

Щорите и прозорците не могат напълно да предпазят тъканите от избледняване и обезцветяване. Уверете се, че диванът и фотьойлите са изложени на слънчева светлина от всички страни. Помислете за инсталиране на UV (ултравиолетово) фолио за прозорци, което може да намали последствията, но и да намали сметките за енергия.

Клиамтът в стаята 

Влагата, сухотата, прекомерната топлина и студ се отразяват върху дървените мебели. Поддържайте умерена вътрешна температура, помислете за обезвлажнител и се уверете, че дървеният материал е защитен, за да предотвратите деформацията му. 

Използвате неподходящи почистващи средства

Не всички почистващи препарати са еднакви и не всеки универсален е подходящ. Ако изпробвате препарат върху нова мебел, проверете малка част и се уврете, че няма да има щети.

Внимавайте когато каните гости

Ако правите парти, помислете за защита на повърхностите на мебелите. Сложете покривки или салфетки, подсигурете подложки за чашите и дръжте напитките на бар – количка.

Чистите прекалено често мебелите

Поддръжката на мебелите е важна, но прекаленото почистване също не е добра идея. Причината е, че така може да нарушите вида на повърхностите, дървените мебели да загубят блясъка си, а текстилът на дивана да изтънее.

Лоши навици

Ако имате навика да слагате чаша на масата, без да защитавате повърхността, нищо чудно скоро да се появят петна. Всичко, което трябва да направите е да имате няколко подложки за чаши под ръка, за да предпазаите плота.

Девет умни, мултифункционални мебелиМултифункционалните мебели са идеален вариант за малки жилища
Сподели: